luni , 24 septembrie 2018
Home / ACTUALITATE / 258 DE SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE LA 300 DE AUTOVEHICULE CONTROLATE

258 DE SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE LA 300 DE AUTOVEHICULE CONTROLATE

Share

Până pe 15 octombrie a.c., polițiștii din Dâmbovița, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, desfășoară activități în cadrul acțiunii TRUCK & BUS.

Acțiunile sunt desfășurate în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi au ca scop prevenirea încălcării normelor referitoare la transporturile rutiere de mărfuri şi persoane.

În atenția polițiștilor sunt autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de mărfuri cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone.

În primele două zile de acțiune, polițiștii au controlat peste 300 de vehicule și au aplicat 258 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 43 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 9 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, 5 pentru defecțiuni tehnice, 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru consum de alcool și una pentru neregulile descoperite la transportul de mărfuri periculoase.

De asemenea, 183 de amenzi au fost aplicate ca urmare a încălcării altor norme rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *