sâmbătă , 6 februarie 2016

ȘTIRI PE SCURT

În data de 02 februarie a.c., poliţiştii târgovişteni au depistat un bărbat de 31 de ani, din Tătărani, pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost condamnat de Judecătoria Târgovişte la executarea unei pedespse privative de libertate pentru o perioadă de trei ani, pentru comiterea infracţiunii de „act sexual cu un minor”. Bărbatul a fost încarcerat în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni.
În ziua de 31 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea victimizării cetăţenilor ca urmare a implicării acestora în accidente de circulaţie. Astfel, poliţiştii au controlat peste 50 de autovehicule şi au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 27 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie prevăzute de OUG 195/2002, 3 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 2 pentru încălcarea prevederilor OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români. Ca măsură complementară, au fost reţinute două permise de conducere. De asemenea, poliţiştii au depistat un tânăr de 26 de ani din Găeşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, deşi avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată. Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.
În ziua de 29 ianuarie a.c., în intervalul orar 14:00-22:00, poliţiştii de la rutieră şi ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au desfăşurat o acţiune pe linia verificării respectării regulilor de circulaţie de către participanţii la traficul rutier, pe raza judeţului. Astfel, au fost oprite în trafic, pentru control, peste 580 de autovehicule. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 554 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 124.385 de lei. 147 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 34 pentru încălcarea regulilor referitoare la transportul de persoane şi mărfuri. De asemenea, poliţiştii au aplicat 41 de amenzi la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 9 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, în urma neregulilor descoperite, poliţiştii au procedat la confiscarea a 31.9 m³ de material lemnos, în valoare de 4.955 de lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.
În ziua de 27 ianuarie a.c., poliţiştii din Găeşti, Voineşti şi Tătărani au continuat acţiunile pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor ce se comit în domeniul silviculturii. În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 20.000 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat aproape 7 m³ de material lemnos a căror provenienţă nu a putut fi justificată. Şi în perioada următoare, poliţiştii din Dâmboviţa vor continua acţiunile în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor silvice şi identificării persoanelor care se fac vinovate de tăierea, exploatarea, prelucrarea şi valorificarea ilegală a materialului lemnos.
Home / Isn’t that cute… BUT IT’S WRONG !!!!!