sâmbătă , 28 mai 2016

ȘTIRI PE SCURT

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Intervalul: 24 mai, ora 15.00 – 25 mai, ora 21. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat, cu precădere în Carpaţii Orientali, 50…70 l/mp. În a doua parte a zilei de marţi (24 mai) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti. Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, din zona vizată, care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situații de urgență.
Marţi, 24 mai 2016, ora 1700, la Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa (Str. Stelea, nr. 2) va fi lansat documentarul „Suferinţa din adâncuri”, film realizat de Asociaţia Pro Activ Memoria în amintirea celor care şi-au dat viaţa pentru Hristos, în minele de la Baia Sprie, Cavnic şi Nistru, în timpul represiunii comuniste. Vizionarea va fi urmată de discuţii referitoare la tematica documentarului, la eveniment fiind invitaţi şi membrii ai Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia Literata.
Un tânăr de 29 de ani, din Glodeni, este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în cursul nopţii de 14/15 mai a.c., acesta ar fi sustras un autoturism de pe raza localităţii Aninoasa, profitând de faptul că proprietarul lăsase cheile în contact. De asemenea, acesta ar fi condus autovehiculul sustras, deşi nu poseda permis de conducere. În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În noaptea de 14/15 mai a.c., poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea accidenelor de circulaţie. Astfel, au fost controlate 263 de autovehicule şi au fost verificate 455 de persoane. În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni, dintre care una de evaziune fiscală, una la Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi 11 la regimul rutier. De asemenea, au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 55 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a contravenţiilor este de 20.795 de lei. Totodată, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.
Home / Isn’t that cute… BUT IT’S WRONG !!!!!