duminică , 16 decembrie 2018
Home / EDUCAȚIE / 4662 ELEVI DÂMBOVIŢENI ÎNSCRIŞI LA SIMULAREA EVALUARII NAȚIONALE PENTRU ELEVII DE CLASA AVIII-A

4662 ELEVI DÂMBOVIŢENI ÎNSCRIŞI LA SIMULAREA EVALUARII NAȚIONALE PENTRU ELEVII DE CLASA AVIII-A

Share

Conform calendarului stabilit prin  Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3109/29.01.2018, astăzi a avut loc simularea probei la Limba Română a examenului de Evaluare Naţională, cea de a doua probă, Matematica, fiind programată  mâine dimineaţă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean,  sunt asteptați să susțină simularea celor doua probe 4662 elevi înscriși în clasa a VIII-a, în unitățile de învatamant din județul Dâmbovița.

Pentru că probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30 iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Simularea Evaluarii naționale se  face în conditii reale de examen, în vederea pregătirii tuturor detaliilor pentru desfășurarea corectă a examenului propriu-zis din luna iunie a anului curent.

La finalul săptămânii trecute au avut loc simulări tehnice organizate de minister cu inspectoratul scolar si cu persoanele de contact de unitățile de învaățământ și au fost instruiți membrii comisiilor de organizare a simulării din unitățile școlare.

Pentru simularea Evaluarii Naționale au fost organizate la nivel județean 132 de centre în unitățile școlare care dețin cel puțin o clasa a VIII-a.

Totodată, elevii se vor obişnui cu atmosfera de examen, vor parcurge toti pașii corespunzători unui astfel de examen. În urma desfășurării acestor simulari se vor realiza rapoarte ale unităților de învățământ care vor cuprinde și planuri de acțiune cu măsuri de remediere a situației, acolo unde acestea se impun. Pe baza acestor rapoarte ISJ Dâmbovița va elabora un raport care analizeaza rezultatele simularilor în care va fi cuprins și un plan de monitorizare, control și remediere acolo unde rezultatele nu sunt mulțumitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *