vineri , 22 martie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / A FOST ADMISĂ CEREREA DE FINANŢARE PENTRU REABILITAREA TERMICĂ A 14 BLOCURI DIN TÂRGOVIŞTE

A FOST ADMISĂ CEREREA DE FINANŢARE PENTRU REABILITAREA TERMICĂ A 14 BLOCURI DIN TÂRGOVIŞTE

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, primarul Cristian Stan le-a transmis târgoviştenilor că  a fost admisă cererea de finanțare a proiectului “Eficientizarea energetică prin reabilitarea și consolidarea clădirilor rezidențiale din Municipiul Târgoviște”.

”Este vorba despre proiectul aferent reabilitării termice și consolidării scărilor de bloc din municipiul Târgoviște.

Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrata), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planseului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente părților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitați, etc.

Este important să precizăm că sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.

Proiectele au o valoare de peste 23.000.000 lei și sunt finanțate în proporție de 60% din fonduri europene, restul reprezentând contribuția administrației locale și a proprietarilor de apartamente.

În funcție de solicitări și acordul asociațiilor de proprietari, ne propunem să depunem mai multe proiecte de acest tip.

Blocurile care fac obiectul prezentelor investiții sunt următoarele: 5A, 5B, 40 (scara A și scara B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, K, 64 (scara A și scara B ), 54, F1, F2, 57 (scara A și scara B ).”- a scris primarul  Cristian Stan .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *