vineri , 25 mai 2018
Home / ECONOMIC / A.P.I.A. ÎNCEPE CONTROLUL PE TEREN PENTRU PRODUCATORII AGRICOLI CARE AU DEPUS CERERI UNICE DE PLATĂ IN 2017

A.P.I.A. ÎNCEPE CONTROLUL PE TEREN PENTRU PRODUCATORII AGRICOLI CARE AU DEPUS CERERI UNICE DE PLATĂ IN 2017

Share

   În luna iulie, Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură va începe actiunea de control pe teren pentru producatorii agricoli care au depus cereri unice de plată în agricultura. În cadrul unei conferinte de presa, reprezentanţii APIA- Centrul Judetean Dambovita ne-au informat că, momentan, nu se poate preciza nici numărul de fermieri care vor fi controlaţi si nici nu se cunoaste identitatea lor.

,,Procedura de selecţie in vederea eşantionarii pentru controlul pe teren este o activitate complexă si presupune mai multe etape. S-au facut aproximativ 230 de vizite in teren la solicitarea fermierilor care au declarat parcele in afara blocurilor fizice pentru reconfigurarea acestora. Concomitent cu acestea s-a desfăşurat si controlul preliminar, o procedură prin care se elimină cat mai multe neconformitati din cererile de plata. Concret, programul electronic in care sunt procesate cererile de sprijin genereaza notificari pentru fermierii implicati in cazuri de suprapunere sau spradeclarare. Aceste notificari au fost inmanate fermierilor pentru a analiza fiecare caz si pentru a solicita modificari acolo unde este cazul. Functionarii Centrului Judetean Dambovita au intalnit 4790 de fermieri pentru care au intocmit si operat in baza de date formulare de modificare ale declaratiilor de suprafata.’’, s-a precizat in cadrul conferintei de presa.

   De asemenea, in luna iunie a avut loc instruirea personalului din centrele locale si judetene care va fi implicat in activitatea de control pe teren si au fost luate toate măsurile pentru încadrarea în termenele prevazute de Ordinul MADR nr.18/03.02.2017 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor tranzitorii care se aplică în agricultură – adică în perioada iulie – octombrie se va efectua controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la control pe teren, iar controlul pentru obligaţii specifice, în iarna sau în primavara anului următor.

CITEȘTE ȘI ...

ÎNCĂ DOI MINIŞTRI VIN SĂPTĂMÂNA VIITOARE ÎN DÂMBOVIŢA

Pentru săptămâna viitoare, preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a anunţat vizitele în judeţ ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *