vineri , 25 mai 2018
Home / ADMINISTRAȚIE / ACORD DE ÎNFRĂŢIRE ÎNTRE TÂRGOVIŞTE ŞI CASTELLON DE LA PLANA

ACORD DE ÎNFRĂŢIRE ÎNTRE TÂRGOVIŞTE ŞI CASTELLON DE LA PLANA

Share

        În Sala Florentină a primăriei a fost încheiat Acordul de înfrăţire între Târgovişte şi Castellon de la Plana, municipiu   care care a devenit o a doua casă pentru un număr mare de români, comunitatea de târgovişteni fiind dintre cele mai numeroase.  Documentul a fost  semnat de primarul Cristian Stan şi de Enric Porcar Mallen, prim-consilier şi prim-locţiitor al primarului,în prezenţa membrilor delegaţiei spaniole, din care a făcut parte şi consilierul Gabriel Manuel Păcuraru, născut la Târgovişte. Din partea administraţiei publice locale au mai participat viceprimarul Cătălin Rădulescu şi Claudia Gilia, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

     Primarul Cristian Stan a precizat că semnarea Acordului de înfrăţire  succede aprobării documentului de către cele două consilii locale şi a nominalizat domeniile cheie pe care se doreşte o colaborare cât mai fructuoasă: educaţie, servicii publice, siguranţă publică, domeniul sanitar şi zona investiţională:”Acest Acord se constituie şi într-un mesaj pentru comunitatea târgovişteană din Castellon, din partea ambelor administraţii locale. Suntem alături de ei , de târgovişteni şi totdeauna vor găsi o uşă deschisă.”

 Şeful delegaţiei iberice a apreciat la rândul său acest demers şi a punctat rolul şi contribuţia deosebită a comunităţii româneşti, cu o pondere de 15% în populaţie, la viaţa socială şi economică din Castellon.

CITEȘTE ȘI ...

TÂRGOVIŞTE: PESTE 30 DE STRĂZI INTRĂ ANUL ACESTA ÎN REABILITARE

        Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat semnarea ordinelor de începere a lucrărilor pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *