luni , 25 iunie 2018
Home / ECONOMIC / AFIR A PUBLICAT VERSIUNILE FINALE ALE GHIDURILOR PENTRU INVESTIȚIILE NON-AGRICOLE DIN MEDIUL RURAL

AFIR A PUBLICAT VERSIUNILE FINALE ALE GHIDURILOR PENTRU INVESTIȚIILE NON-AGRICOLE DIN MEDIUL RURAL

Share

                    Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.info, versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului pentru submăsurile destinate activităților non-agricole realizate în mediul rural, finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), atât pentru teritoriul național, cât și pentru zona ITI – Delta Dunării (ITI – DD).

            „În termen de minim șapte zile de la data publicării pe site a Ghidurilor vom lansa noi sesiuni de primire a proiectelor de investiții, atât pentru sectorul agricol, cât și pentru cel non-agricol din mediul rural. Este important ca fiecare solicitant să analizeze noile ghiduri care vin cu modificări semnificative pentru accesarea cât mai facilă a fondurilor necesare proiectelor pe care ni le propun. – se precizează într-un comunicat de presă.

                    Alocarea financiară propusă pentru sesiunea din acest an, aferentă submăsurii (sM) 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole” este de peste 18 milioane de euro, iar pentru submăsura sM 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole” se ridică la valoare totală nerambursabilă de 35 milioane de euro.

                    Pentru zona ITI – Delta Dunării, solicitanții de finanțare vor avea la dispoziție aproximativ 10 milioane de euro, împărțite astfel: pentru sM 6.2 – ITI DD, alocarea este de peste 3 milioane de euro, iar pentru sM 6.4 – ITI DD  7 milioane de euro.

                    Versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului aferente submăsurilor dedicate investițiilor din sectorul non-agricol pot fi accesate de pe prima pagina a portalului AFIR, dar și din secțiunea Investiții PNDR, în pagina fiecărei submăsuri în parte.6

CITEȘTE ȘI ...

ÎNCĂ DOI MINIŞTRI VIN SĂPTĂMÂNA VIITOARE ÎN DÂMBOVIŢA

Pentru săptămâna viitoare, preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a anunţat vizitele în judeţ ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *