vineri , 25 mai 2018
Home / ACTUALITATE / ALARMANT: 12 INFRACŢIUNI DE LOVIRE SAU ALTE VIOLENŢE ÎNTR-O SINGURĂ ZI

ALARMANT: 12 INFRACŢIUNI DE LOVIRE SAU ALTE VIOLENŢE ÎNTR-O SINGURĂ ZI

Share

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița au fost sesizate 12 infracțiuni de „lovire sau alte violențe”.

În conformitate cu prevederile Codului Penal, lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

De asemenea, fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

Așadar, pentru a preveni şi combate acest gen de infracţiune, le recomandăm cetățenilor să adopte un comportament responsabil şi să respecte normele de convieţuire civică.

În situația în care aveți păreri diferite nu încercați să vă impuneți folosind agresivitatea verbală sau fizică. Nu uitați : o palmă poate ucide !

Evitați consumul de alcool sau de substanţe interzise întrucât acestea au efecte negative atât asupra consumatorului cât şi a persoanelor din jur.

De cele mai multe ori, alcoolul consumat chiar şi în cantităţi mici conduce la  violenţă şi agresivitate. Sub influenţa alcoolului, o simplă remarcă sau un gest poate fi interpretat greşit, determinând manifestări violente

Polițiștii le recomandă cetățenilor să fie calmi, să nu intre în discuții contradictorii cu persoanele aflate în stare de ebrietate și să rezolve orice neînțelegere pe cale amiabilă, fără să recurgă la violență

 

CITEȘTE ȘI ...

UN ELEV DIN TITU S-A ACCIDENTAT GRAV ÎN TIMPUL RECREAŢIEI

         Un eveniment deosebit de grav s-a petrecut în această dimineaţă la Şcoala Generală din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *