marți , 22 ianuarie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / ALEXANDRU OPREA, PREŞEDINTELE CJ DÂMBOVIŢA: “N-O SĂ FIU NICIODATĂ YESMANUL DE SERVICIU!”

ALEXANDRU OPREA, PREŞEDINTELE CJ DÂMBOVIŢA: “N-O SĂ FIU NICIODATĂ YESMANUL DE SERVICIU!”

Share

      Într-o întâlnire maraton cu reprezentanţii presei locale Alexandru Oprea , preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a prezentat raportul de activitate pe 2017. La un an şi o săptămână de la învestirea în funcţie, şeful administraţiei publice judeţene a avut nevoie de mai bine de o oră pentru a prezenta realizările-  deloc  puţine- ale conducerii consiliului judeţean, n-a ocolit neîmplinirile  şi nu a ezitat să raporteze acest prim an de mandat la performanţele deosebite obţinute de CJD în 2016. Alexandru Oprea a vorbit deschis şi despre conflictul cu preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu şi a exprimat speranţa într-o normalizare a situaţiei.

      “La un an de mandat am motive de satisfacţie pentru că, făcând această analiză a activităţii desfăşurate în 2017, vreau să vă spun că , la foarte mulţi parametri, activitatea Consiliului Judeţean Dâmboviţa este superioară celei desfăşurate în 2016, anul la care trebuie să mă raportez ca fiind an de referinţă, pentru că a fost un vârf al activităţii desfăşurate la nivelul CJD. Pentru toate lucrurile bune întâlnite la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, eu vreau să mulţumesc echipei cu care am lucrat, pentru toate lucrurile mai puţin bune singurul vinovat sunt eu, ca preşedinte.”

      Legat  de conflictul cu şeful PSD Dâmboviţa, implicit situaţia sa politică, Oprea a reafirmat că este membru al PSD Dâmboviţa, că a venit la consiliul judeţean în urma “votului unei conferinţe judeţene a Organizaţiei Dâmboviţa. Am pus şi voi pune în aplicare, în întreaga mea activitate, programul care se numeşte “Dâmboviţa 2025” , sunt mândru de ce am realizat în acest an la consiliul judeţean. În ceea ce mă priveşte, n-am făcut nicio declaraţie publică de natură a aduce prejudicii Partidului Social Democrat Dâmboviţa. Sigur că pot avea nişte puncte de vedere, opinii, mă bucur că se încurajează divergenţa de opinii. Sunt omul care spune lucrurilor pe nume, care nu voi ezita să-mi asum lucrurile bune care le fac, care să nu recunosc că fac şi greşeli şi erori, pentru că nu sunt infailibil.”

A mai spus preşedintele CJD că are demnitate şi verticalitate, că va spune totdeauna lucrurilor pe nume şi că nu va fi niciodată yesman-ul de serviciu:”Pe de altă parte n-o să fiu niciodată yesman-ul de serviciu. Voi milita întotdeauna pentru respectarea statutului partidului şi e bine să ştie şi nişte colegi de-ai noştri că pot fi membri ai PSD, aşa cum o spune statutul, cei care recunosc prevederile statutului. Pe de altă parte, nu ştiu câtă capacitate administrativă se vrea de la unii sau ceilalţi. Mă voi supune deciziilor care se vor lua în forurile statutare, nu mă voi crampona de funcţie.Dacă cineva hotărăşte ca Alexandru Oprea să plece de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, asta este! (…) Nu mi se pare corectă, şi o spun cu subiect şi predicat, preocuparea unor colegi de-ai mei de a face fel de fel de combinaţii şi de a împărţi PSD, Organizaţia Dâmboviţa, în tabere. La fel, fac trimitere şi solicit celor care, într-un fel sau altul, s-au trezit pe nişte funcţii, să îşi aducă aminte de prevederile statutare şi că forurile de conducere sunt complet statutare. Nu sunt un tip comod pentru nimeni şi probabil pe unii îi deranjează. Am încercat să am o relaţie bună cu primarii PSD, cu toţi primarii UAT-urilor din judeţ. Am discutat cu ei şi, poate n-oi reuşi eu să pricep corect, dar nu ştiu dacă prea mulţi dintre ei au fapte concrete de reproşat la adresa mea, ca preşedinte, la adresa noastră, ca instituţie. ”

N-a fost ocolit nici subiectul scrisorii deschise adresate membrilor Biroului Permanent Judeţean:”Mă duc în faţa CEx Judeţean cu fruntea sus, nu am motive sau probleme de care să-mi fie ruşine.(…) Consider că nu am făcut nimic împotriva partidului, din contră, persoane de acolo au făcut nişte lucturi la adresa mea care sunt pe lângă statutul Partidului Social Democrat. Am adresat o scrisoare membrilor  Biroului Permanent Judeţean, o scrisoare în care sper să aibă decenţa să se aplece cu toată tăria şi să constate ceea ce a fost bines sau n-a fost bine în activitatea mea. Înţeleg că este un consilier care este în joc de glezne pentru CJD; oricând putem face o comparaţie şi, fără falsă modestie, cred că îi mai trebuie vreo sută de ani ca să ştie administraţie câtă ştie Alexandru Oprea.”

Nu am nimic cu omul Adrian Ţuţuianu. Îi respect capacitatea intelectuală, îi respect capacitatea de muncă.”

        Despre Adrian Ţuţuianu, preşedintele consiliului judeţean a spus că îi respectă calităţile deosebite dar i-a şi reproşat, voalat , că pleacă urechea la tot felul de vorbe:”Nu am nimic cu omul Adrian Ţuţuianu. Îi respect capacitatea intelectuală, îi respect capacitatea de muncă. Probabil anumite lucruri sau anumiţi îmbârligători de profesie se preocupă: ce-a zis Oprea, că a făcut Oprea nu ştiu ce. Eu nu am o problemă să recunosc ce-am făcut. Sunt şi la nivelul PSD Organizaţia Dâmboviţa, nişte zone de influenţă. Probabil unii încearcă să fie mai deştepţi decât ceilalţi.”

Preşedintele consiliului judeţean consideră că toată disputa a avut la origine o comunicare mai deficitară şi, revenind în registrul politic, a reamintit că şi-a dat demisia doar din funcţiile de partid dar a rămas, potrivit statutului, membru cu drept de vot în Biroul Permanent Judeţean:”M-au judecat ca pe un simplu membru de partid, uitând amănuntul esenţial că sunt membru cu drept de vot al BPJ, iar în cazul sancţiunii propuse, în speţă suspendarea din partid între 6- 12 luni sau excludere, competenţa de luare a unei decizii revine Comitetului Executiv Naţional, cu două treimi din voturi. Aştept să mi se spună ce a făcut Alexandru Oprea împotriva PSD. În ceea ce mă priveşte, am toată dorinţa, toată speranţa că lucrurile să intre şi să fie de o manieră normală.”

CITEȘTE ȘI ...

ŢĂRILE MEMBRE UE CARE PUN ÎN PERICOL STATUL DE DREPT RISCĂ SĂ PIARDĂ BANI EUROPENI

       Parlamentul European a votat, joi, proiectul de lege potrivit căruia guvernele ce intervin în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *