marți , 22 mai 2018
Home / ECONOMIC / APIA DÂMBOVIŢA DERULEAZĂ ACTIVITĂŢILE PREMERGĂTOARE AUTORIZĂRII LA PLATĂ A FERMIERILOR

APIA DÂMBOVIŢA DERULEAZĂ ACTIVITĂŢILE PREMERGĂTOARE AUTORIZĂRII LA PLATĂ A FERMIERILOR

Share

   Ca urmare a  declaraţiilor ministrului Agriculturii, Petre Daea, referitoare la inceperea plăţilor in avans pentru fermierii care au solicitat sprijin prin cererea unică de plată , Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Dambovita a organizat o conferinţă de presă in cadrul careia au fost prezentate activitatile premergatoare autorizării la plată a fermierilor in acest an.

   În Judetul Dâmbovita, au depus cereri unice de plata 24.515 fermieri, pentru o suprafata de 121.797,53 hectare. Din numarul total de cereri, au fost selectate pentru controlul pe teren 3.230 de cereri, respectiv 365 de ferme pentru metoda clasica si 2.865 de ferme pentru control prin teledetecţie. Pentru inspectorii de teren din cadrul Centrului Judetean Dâmboviţa această activitate se concretizeaza in vizita la faţa locului pentru 6.779 de parcele agricole declarate de fermieri pentru sprijin.

,, Agentia de Plati si Interventie Pentru Agricultura – Centrul Judeten Dambovita va urmari in permanenţă doua axe principale de acţiune, prima vizând incadrarea actiunilor ce-i revin in calendarul prevazut de Reglementarile Europene si termenele stabilite de A.P.I.A. Central  si cea de-a doua, imbunătătirea calitaţii lucrărilor si a raporturilor cu beneficiarii – fermierii damboviteni. In acest sens, pana la aceasta data s-a finalizat controlul clasic pentru 307 ferme si pentru incadrarea in termenul stabilit pentru inceperea platilor in avans, 16 octombrie 2017, am delegat si sase inspectori de teren in judetul Maramures pentru a oferi ajutor colegilor care au un numar mai mare de ferme de controlat prin metoda clasica.

   In ceea ce priveste cererile controlate prin teledetecţie, asteptam rapoartele de control de la prestator, iar in jurul datei de 15 septembrie vom incepe activitatea de follow-up, adica de clarificari pentru cazurile in care au aparut neconcordante intre datele din raportul de control si declaratia fermierului din cererea unica.”, au declarat surse din cadrul APIA- Centrul Judetean Dambovita.

CITEȘTE ȘI ...

ÎNCĂ DOI MINIŞTRI VIN SĂPTĂMÂNA VIITOARE ÎN DÂMBOVIŢA

Pentru săptămâna viitoare, preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a anunţat vizitele în judeţ ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *