luni , 24 septembrie 2018
Home / ECONOMIC / APIA PRIMEŞTE CERERI DE PLATĂ PENTRU ACCIZA REDUSĂ LA MOTORINA UTILIZATĂ ÎN AGRICULTURĂ

APIA PRIMEŞTE CERERI DE PLATĂ PENTRU ACCIZA REDUSĂ LA MOTORINA UTILIZATĂ ÎN AGRICULTURĂ

Share

      Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează ca in luna octombrie, se depun cererile de plată aferente ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura pentru perioada perioada iulie – septembrie 2017 .

                Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2017 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul MADR  nr. 1727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control,  precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu modificarile si completarile ulterioare.

                În perioada 2017 – 2020, diferenţa dintre rata accizei standard, calculată prin actualizarea nivelului prevăzut în coloana 4 din anexa nr. 1 la titlul VIII „Accize şi alte taxe speciale” din Legea nr. 227/2015, cu completările ulterioare, potrivit art. 342 alin. (2) – (4) din acelaşi act normativ, şi rata accizei reduse prevăzută la alin. (2) se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

                Valoarea accizei pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *