duminică , 16 decembrie 2018
Home / ADMINISTRAȚIE / APROAPE 20 DE MILIOANE DE LEI PENTRU CONSERVAREA ŞI PUNEREA ÎN VALOARE A CURȚII DOMNEȘTI

APROAPE 20 DE MILIOANE DE LEI PENTRU CONSERVAREA ŞI PUNEREA ÎN VALOARE A CURȚII DOMNEȘTI

Share

            În sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița, a fost    semnat contractul de finanțare pentru Proiectul „Impulsionarea dezvoltării Județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște”, proiect în valoare totală de 19.787.516,94 lei.

Acest proiect este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5: Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiție 5.1: Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, iar contractul  a fost semnat de către directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

La eveniment au mai participat vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, preot Ionuț Ghibanu, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, consilieri județeni, oameni de cultură, arhitecți, reprezentanți ai Unității de Implementare a Proiectului.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a mulţumit celor care sunt alături de  Consiliul Județean Dâmbovița într-un moment deosebit, și anume ceremonia de a semnare a contractului de finanțare pentru Proiectul „Impulsionarea dezvoltării Județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște.

Contractul de finanțare pe care îl semnăm astăzi este încununarea eforturilor derulate de echipa de la consiliul județean, în urmă cu un an, când proiectul, după ce a fost depus în apel concurențial, a fost selectat de AM POR, obținând 90 de puncte din maximul posibil de 100 de puncte.

Înainte de a vă vorbi pe scurt despre importanța acestui proiect, vreau să adresez mulțumiri domnului Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, pentru sprijinul pe care ni l-a acordat de fiecare dată.

Vicarul eparhial, pr. Ionuț Ghibanu, a transmis mesajul de binecuvântare al ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, și felicitări președintelui Consiliului Județean Dâmbovița și mult succes în implementarea proiectului iar primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a ținut să sublinieze importanța acestui proiect pentru Târgoviște și județul Dâmbovița:„Este un moment important pentru Municipiul Târgovişte pentru că, iată, se semnează contractul de finanţare pentru un proiect deosebit de important. Bineînţeles, este vorba de un proiect care vizează conservarea şi reabilitarea Complexului Național Muzeal Curtea Domnească dar, dincolo de acest aspect, el ne dă prilejul să vorbim despre istorie şi despre imensul patrimoniu cultural și spiritual pe care îl are Târgoviştea. Mă bucur că un proiect de o mare valoare va contribui la dezvoltarea Municipiului Târgovişte din punct de vedere turistic. Aşadar, vreau să felicit şi eu Consiliul Judeţean Dâmbovița pentru acest proiect şi să îi urez succes în implementare, pentru că a muncit mult pentru a se ajunge la semnarea contractului de finanţare! Desigur, o activitate deosebit de importantă va fi desfăşurată după momentul semnării contractului de finaţare şi eu am convingerea că va fi încununată de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *