joi , 17 ianuarie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / ARBITRAJUL INSTITUŢIONALIZAT, O FACILITATE MODERNĂ, CARE ŞI-A DOVEDIT UTILITATEA

ARBITRAJUL INSTITUŢIONALIZAT, O FACILITATE MODERNĂ, CARE ŞI-A DOVEDIT UTILITATEA

Share

Asociația de Arbitraj Instituționalizat a prezentat sâmbătă, 10 martie 2018,  analiza activității desfășurate în anul 2017 și obiectivele anului în curs. La finalul evenimentului, arbitrii Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat au primit în branșă 32 de noi colegi, care au depus jurământul, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Brâncovenesc din comuna Potlogi.

La eveniment au participat circa 100 de arbitri ai Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, structură care funcționează în cadrul asociației. În cadrul ședinței de bilanț au fost evidențiate rezultatele obținute în anul 2017 și au fost analizate cauzele care au condus la nerealizarea unora dintre obiective. De asemenea, s-a discutat Strategia de dezvoltare a asociației și Pogramul de activitate pentru anul 2018.

Printre cele mai importante realizări ale Asociației, în anul 2017, se numără participarea,  în  calitate de membru al Confederației ”Patronatul Român”, la Comisia de Dialog Social constituită la nivelul Ministerului Justiției și inițierea unor activități pe linia reglementării profesiei de arbitru. De asemenea, asociația a semnat importante protocoale de colaborare și parteneriate, cu CECCAR Filiala Prahova, CECCAR Filiala Dâmbovița, Asociația Diplomaților Militari în Rezervă și în Retragere ”Alexandru Ioan Cuza”, Consiliul Național al Directorilor din Serviciile Funerare, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația pentru Drepturile Omului și Arbitraj București, Federația Organizațiilor Românești din Italia, Asociația Europeană ”Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Drept a Universității ”Spiru Haret”, Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului și Colegiul Consilierilor Juridici București. Tot în anul 2017, asociația a inițiat demersurile necesare relocării Codului COR pentru profesia de arbitru judiciar, la grupa profesii juridice.

Cifrele anului 2017 arată creșterea activității Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat: 105 dosare soluționate, față de 50, câte au fost instrumentate în anul 2016. S-a înregistrat și o creștere a numărului de arbitri, de la 130 la 170 la finele anului 2017, în prezent fiind 202, după ce a depus jurământul și cea mai nouă serie de arbitri.

Anul 2018 este unul cu mari așteptări pentru Asociația de Arbitraj Instituționalizat. Printre cele mai importante obiective se numără: consolidarea instituțională, crearea corpului profesional al arbitrilor, promovarea eficientă a arbitrajului instituționalizat, creșterea numărului de dosare, consolidarea componentei de cooperare și mai buna valorificare a parteneriatelor încheiate. Asociația lucrează și la proiecte cu finanțare din fonduri europene, care să poată asigura o mai bună pregătire profesională a arbitrilor, precum și o mai bună informare a beneficiarilor arbitrajului instituționalizat. În cadrul evenimentului a fost prezentat și regulamentul de organizare și funcționare a Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat.

CITEȘTE ȘI ...

CONTRACTUL DE EXECUŢIE A ŞOSELEI DE CENTURĂ, ÎN PROCEDURĂ DE REZILIERE

      Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat că a fost iniţiată  procedura de reziliere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *