luni , 25 iunie 2018
Home / ECONOMIC / ATELIER DE LUCRU PENTRU PROMOVAREA POCA ŞI INFORMAREA POTENŢIALILOR BENEFICIARI

ATELIER DE LUCRU PENTRU PROMOVAREA POCA ŞI INFORMAREA POTENŢIALILOR BENEFICIARI

Share

            Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă (AM POCA),a lansat seria evenimentelor de tip caravană, la nivel național, pentru promovarea POCA 2014-2020, cu un prim atelier de lucru organizat astăzi, la Târgovişte.

        Au participat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, Carmen Dodrotă, director general Autoritatea de Management POCA, Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa, Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte, Oana Vlăduca şi Carmen Holban, deputaţi , reprezentanţi ai unor instituţii publice. Prin mesajele adresate înainte de începerea lucrărilor, ministrul Rovana Plumb, primarul Cristian Stan şi preşedintele Alexandru Oprea au subliniat că o bună absorbţie a fondurilor europene nu se poate face fără funcţionari bine pregătiţi , motivaţi şi care să aibă la îndemână şi mijloacele necesare. Creşterea capacităţii administrative este astfel o necesitate, în condiţiile în care fondurile europene reprezintă motorul principal de dezvoltare economică şi de coeziune socială.

În cadrul evenimentului au fost prezentate tipurile de intervenții care pot fi susținute din POCA, aspecte ce pot fi întâmpinate de beneficiari și de potențialii beneficiari în diversele etape de elaborare/depunere a proiectelor finanțate din program, precum şi promovarea rezultatelor programului.

POCA beneficiază de o alocare financiară în valoare de 553,19 milioane euro din Fondul Social European pentru perioada 2014-2020.

      În cadrul programului pot obține finanțare  autorități și instituții publice centrale, autorități administrative autonome, ONG-uri, parteneri sociali, instituțiile de învățământ superior acreditate și de cercetare, Academia Română, autorități și instituții publice locale de la nivelul județelor și municipiilor, autorități și instituții publice locale beneficiare ITI (Investiţii teritoriale integrate), instituțiile din sistemul judiciar.

CITEȘTE ȘI ...

ÎNCĂ DOI MINIŞTRI VIN SĂPTĂMÂNA VIITOARE ÎN DÂMBOVIŢA

Pentru săptămâna viitoare, preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a anunţat vizitele în judeţ ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *