vineri , 22 martie 2019
Home / CULTURĂ / BABEL 2018 – ŞAPTE ZILE DE REPREZENTAŢII ŞI SPECTACOLE SUB SEMNUL GESTULUI

BABEL 2018 – ŞAPTE ZILE DE REPREZENTAŢII ŞI SPECTACOLE SUB SEMNUL GESTULUI

    Ne desparte mai puţin de o lună de debutul Festivalului Artelor Spectacolului BABEL 2018, manifestare care, în timp, a avut un rol însemnat în ce priveşte reintrarea Târgoviştei în clubul select al oraşelor în care teatrul şi cultura, în general, reprezintă repere solide ale vieţii şi nu vorbe-n vânt. Despre ce va fi , timp de o săptămână, despre invitaţi şi semnificaţia temei din acest an- GESTUL- a vorbit directorul festivalului, Mc Ranin, în acelaşi timp manager al Teatrului Tony Bulandra.

BABEL – Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște (FAST) ajunge, în anul 2018, la cea de-a VIII-a ediție. Este de prisos să amintim că este un festival internațional, având în vedere nelipsitele, numeroasele și exoticele prezențe străine din cadrul fiecărei ediții. La ediția cu numărul VIII ne vor călca pragul 22 de țări: India, Belgia, Italia, Germania, Franța, Marea Britanie, Islanda, Scoția, Finlanda, Lituania, Polonia, Slovacia, Portugalia, Algeria, Kazahstan, Coreea de Sud, Japonia, Mexic, Rusia, Republica Moldova, Bosnia-Herțegovina, România.

            Timp de 7 zile, între 4 și 10 iunie, vom oferi publicului între 3 și 5 reprezentații pe zi în următoarele spații: Sala Mare, Sala Studio, Casa Sindicatelor, Muzeul de Istorie, Platoul Prefecturii, Curtea Domnească, Parcul Chindia. Spectacolele sunt cu precădere non-verbale, bazate pe GEST – tema de anul acesta și majoritatea durează aproximativ o oră. Veți fi martorii unor performanțe actoricești uimitoare, care ajutate de mijloace tehnice ingenioase, spun o poveste pe cât de reală, pe atât de sensibilă.

            Spectacolele vor fi însoțite de întâlnirile matinale Babel, lansări de carte teatrală și de workshop-uri ale unor profesori de teatru deja cunoscuți în rândurile artiștilor noștri (Scott Johnston, João Mota), dar și de ateliere susținute de: Dimitri Aryupin (Rusia), Aditi Venkateshwaran (India), JeungWoo Son (Coreea de Sud) și o conferință a scenografului Jean-Guy Lecat care a lucrat și lucrează cu marele regizor Peter Brook.

            Anul acesta, respectând GESTUL, nu vor fi concerte, dar vor fi spectacole de stradă din Polonia și Italia și momente pregătite special pentru BABEL de actorii Teatrului Tony Bulandra.

            La Babel 2018 este nevoie să fii comunicativ, chiar dacă nu neapărat cu ajutorul cuvintelor… prin gesturi și atitudine poate fi de ajuns. Într-o lume care a devenit mută în a-și exprima autenticele trăiri și surdă față de tot ceea ce este lipsit de pragmatism, gestul contează.

Un gest poate schimba lumea!

La Babel 2018 ne propunem să reflectăm și să acționăm prin Gest!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *