duminică , 24 februarie 2019
Home / EDUCAȚIE / CONCURS CU PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ ADRESAT PREŞCOLARILOR ŞI CADRELOR DIDACTICE

CONCURS CU PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ ADRESAT PREŞCOLARILOR ŞI CADRELOR DIDACTICE

Vineri este programată etapa finală a Concursului Internaţional: Să cresc mare și voinic!(secţiunea cu participare directă), organizat de Grădinițele Alexandrina Simionescu Ghica și Rază de Soare din Târgoviște, şi de Grădinița nr. 48 din Brăila, concurs derulat, ca în fiecare an, cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene.

Evenimentul va fi găzduit de Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte, începând cu ora 9.30 și va cuprinde  activități care îi vor avea în centru pe copiii participanți, dar și cadrele didactice și părinții implicați în acest proiect educativ.

Educaţia pentru sănătate trebuie să înceapă de la o vârstă timpurie pentru că  în această etapă de viață se dobândesc obiceiuri care marchează dezvoltarea armonioasă a viitorilor adulţi. Acest proiect îi va ajuta pe copii să învețe obiceiuri sănătoase de îngrijire personală (igiena dentară, igiena corporală), igiena alimentației, să adopte un comportament sănătos privind consumul de apă, fructe și legume, cât și importanța activității fizice zilnice.

       Concursul se desfăşoară pe două secşiuni, anume   preșcolari  (participare directă/ indirectă)- creaţii artistico-plastice realizate în orice tehnică: desene, pictură, colaje, postere, afişe etc., având ca temă educația pentru sănătate şi cadre didactice – creaţii literare (povestiri, poezii, ghicitori, scenete etc.), mijloace de realizare, exemple de bune practici, opționale, proiecte didactice despre  educația pentru sănătate, în vederea realizării unui Ghid de bune practici privind educația pentru sănătate cu ISSN, în format electronic.

       Alături de lucrările copiilor dâmbovițeni, participanți direcți, pe adresa Grădiniței Alexandrina Simionescu Ghica Târgoviște, au fost înscrise peste 1.000 de lucrări realizate de copii  din toată ţara dar și din străinătate.

Expoziția cu lucrările copiilor va putea fi vizitată, gratuit, de pe 16 până pe 23 februarie 2018, la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *