sâmbătă , 16 decembrie 2017
Home / COMUNICATE / CONVORBIRILE TELEFONICE ÎN TIMPUL ŞOFATULUI SUNT MAI SCUMPE…

CONVORBIRILE TELEFONICE ÎN TIMPUL ŞOFATULUI SUNT MAI SCUMPE…

În perioada 11 – 17 septembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică din Dâmbovița au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor comise de participanţii la trafic, în special a celor privind neportul centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie omologate.

Activităţile s-au înscris în calendarul campaniei preventive “SEATBELT”, desfăşurată pe teritoriul tuturor statelor membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

Conducătorii auto şi pasagerii au fost sfătuiţi cu privire la necesitatea utilizării centurilor de siguranţă, a sistemelor de retenţie pentru copii, precum şi despre importanţa respectării normelor legale privind folosirea telefonului mobil în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 31 de infracțiuni și au aplicat 2.490 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.159 pentru neportul centurii de siguranţă de către conducătorii de autovehicule şi pasageri.

De asemenea, 128 de şoferi au fost sancţionaţi ca urmare a folosirii neregulamentare a telefonului mobil.

CITEȘTE ȘI ...

APEL LA RAŢIUNE

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița face un apel către cetățenii care vor să participe la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *