sâmbătă , 20 octombrie 2018
Home / ADMINISTRAȚIE / CORBII MARI: TREI INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT INAUGURATE ÎN PREZENŢA MINISTRULUI EDUCAŢIEI

CORBII MARI: TREI INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT INAUGURATE ÎN PREZENŢA MINISTRULUI EDUCAŢIEI

Share

Zi mare pentru elevii, profesorii , educatorii şi administraţia comunei Corbii Mari- primar Ionuţ Bănică- localitate în care au fost inaugurate încă trei instituţii de învăţământ şi nu oricum. La Corbii Mari au fost prezenţi astăzi un ministru, doi senatori şi patru deputaţi, personalităţi care au sprijinit  şi vor susţine în continuare dezvoltarea acestei comunităţi importante din sudul judeţului. Vorbim despre Liviu Pop- ministrul Educaţiei, senatorii Adrian Ţuţuianu –preşedintele PSD Dâmboviţa şi Titus Corlăţean şi deputaţii Carmen Holban, Claudia Gilia, Oana Vlăduca şi Cornel Ştefan care au onorat astfel priceperea şi hărnicia unui primar tânăr, care are cu ce se mândri după numai un an şi jumătate de mandat.

Primul obiectiv pe agenda vizitei de lucru a ministrului Liviu Pop a fost Şcoala cu clasele I-IV Grozăveşti. A fost inaugurată o şcoală nouă, care dispune de toate dotările necesare, valoarea investiţiei fiind de 1,6 milioane de lei, din care 1,39 milioane lei finanţare de la Ministerul Educaţiei şi 215000 lei contribuţie de la bugetul local. Aici trebuie remarcat faptul că proiectul a început în septembrie 2015, a fost blocat mai bine de un an şi jumătate , pentru a fi dus apoi la bun sfârşit într-un interval de timp mai mult decât rezonabil de primarul Ionuţ Bănică şi echipa sa. A fost inaugurată apoi Grădiniţa cu program normal nr. 1 Grozăveşti, imobilul fiind complet reabilitat şi modernizat. Costul lucrărilor a fost de  245333   lei, din care 223972 lei finanţare guvernamentală prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa I.

      Al treilea obiectiv dat în folosinţă găzduieşte Şcoala primară şi Grădiniţa cu program normal Satu Nou. Pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a fost alocată suma de 459413 lei, din care 426812 lei finanţare eligibilă de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL I şi 29463 lei contribuţie de la bugetul local.

       “Am văzut la Corbii Mari un exemplu de muncă în echipă- a spus ministrul Educaţiei, Liviu Pop.Îi felicit pe toţi şi mi-aş dori ca toate cele 2500 de obiective pe care le avem cuprinse în program să fie realizate în acelaşi ritm.”

       Şi senatorul Adrian Ţuţuianu l-a felicitat pe primarul Ionuţ Bănică, a mulţumit ministrului Educaţiei pentru că a venit în Judeţul Dâmboviţa dar şi “pentru că are o mare deschidere pentru a ajuta învăţământul dâmboviţean”. De la Corbii Mari, ministrul Educaţiei a mers la Niculeşti, unde a vizitat şantierul viitoarei şcoli generale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *