joi , 24 mai 2018
Home / ECONOMIC / DÂMBOVIŢA: DOAR PATRU CERERI DE SPRIJIN PENTRU PRODUCĂTORII DE TOMATE AU FOST ÎNREGISTRATE LA DIRECŢIA AGRICOLĂ

DÂMBOVIŢA: DOAR PATRU CERERI DE SPRIJIN PENTRU PRODUCĂTORII DE TOMATE AU FOST ÎNREGISTRATE LA DIRECŢIA AGRICOLĂ

Share

              Din acest an, producătorii agricoli – cultivatori de tomate în spații protejate (sere, solarii), pot accesa o schemă de ajutor de minimis. Valoarea sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor pornește de la 13.481 lei/beneficiar/an, ceea ce reprezintă contravaloarea în lei a sumei de 3000 de euro, cu condiția ca valoarea totală a ajutorului de minimis să nu depășească echivalentul a 15.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare.

                Pentru a fi eligibili legumicultorii trebuie să cultive tomate în spații protejate pe o suprafață de cel puțin 1000 mp, să obțină o producție minimă de 2 kg roșii/mp și să valorifice cel puțin două tone de tomate în extrasezon, adică în intervalele ianuarie-mai inclusiv sau noiembrie-decembrie inclusiv.

                De la directorul Direcției Județene pentru Agricultură, Ion Oprea, am aflat că au fost primite primele cereri pentru această schemă de ajutor și că sunt discuții cu încă 40 de potențiali beneficiari din bazinul Legumicol Băleni.

                După cum a precizat directorul Ion Oprea, principala problemă este aceea că bălenarii nu au instalații de încălzire, cele mai importante suprafețe cu solarii fiind în câmp, unde există atât riscul sustragerii combustibililor, cât și al deteriorării instalațiilor.

                Sunt încălzite numai solarii din gospodării, dar în multe cazuri, nu sunt suficient de mari pentru a asigura valorificarea a 2000 kg de roșii în extrasezon.

                Șeful Direcției Agricole și-a exprimat speranța că o parte din probleme vor fi rezolvate, astfel încât mai mulți agricultori să beneficieze de schema de ajutor începând de la toamnă.

CITEȘTE ȘI ...

ÎNCĂ DOI MINIŞTRI VIN SĂPTĂMÂNA VIITOARE ÎN DÂMBOVIŢA

Pentru săptămâna viitoare, preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a anunţat vizitele în judeţ ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *