vineri , 25 mai 2018
Home / EDITORIAL / EDUCAŢIA FIZICĂ, PREDATĂ “CA LA CARTE”?!

EDUCAŢIA FIZICĂ, PREDATĂ “CA LA CARTE”?!

Share

      Fostul sindicalist Liviu Pop a revenit în forţă la şefia Ministerului Educaţiei şi tocmai la timp pentru a vorbi despre “promovabilitatea” în creştere la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Sigur, ca la orice nou (re)început au fost şi alte bâlbe, dezacorduri ori greşeli de exprimare dar cine mai stă să le contabilizeze, când vine vorba despre un minister cu atâtea şi atâtea probleme ? După absolvenţi a fost rândul profesorilor să susţină testări şi examene, pentru posturi de conducere în învăţământul preuniversitar ori pentru titularizare. La fel ca şi “discipolii”, dascălii , luaţi la grămadă, n-au rupt gura târgului, n-au uluit cu vastele cunoştinţe. Ba unii s-au făcut de râsul lumii fiind eliminaţi pentru fraudarea ori tentative de fraudare a concursului.

     Trecem şi peste acest episod pentru a-l readuce pe domnul ministru Pop în prim-plan, adică acolo unde îi este locul atunci când vine vorba de Ministerul Educaţiei. Omul a venit cu o noutate absolută, o premieră de care ne-am  putea totuşi lipsi fără mari regrete . Vorbim despre manualele după care va fi predată educaţia fizică la clasa a V-a. Nu este o glumă şi ca dovadă reproducem , condensat , argumentaţia ministrului:”Muzica nu se predă după manual ?”. Ba da, suntem de acord, cu diferenţa că MUZICA  presupune şi altceva decât simpla lălăială. Ca să fie totul în regulă, “cu subiect şi predicat”- cum obişnuieşte dl Pop să spună, licitaţia  a fost programată pe 7 august, fiind totuşi destul de puţin probabil ca manualele cu pricina să fie tipărite la timp. Sunt câteva sute de mii bune de euro puse la bătaie, oricum, bani insuficienţi pentru tipărirea în tiraj suficient a manualelor de care este cu adevărat nevoie în şcoli şi licee: Limba Română, Istoria Românilor, Matematica, Fizică , dar nici de aruncat pe prostii.

     P.S. Odată cu introducerea manualelor de educaţie fizică, să ne aşteptăm oare şi la teme pentru acasă la această disciplină, ori la lucrări de control în timpul orei de  sport ???? Şi încă ceva: dl. ministru perseverează , ca dovadă că a anunţat, de această dată doar pe o reţea de socializare, că vrea şi editarea unor manuale de dirigenţie. Pe când oare şi nişte manuale bine ilustrate, din care elevii mai măricei să poată deprinde, dacă nu chiar aprofunda cel puţin cunoştinţe de bază privind educaţia sexuală ?

CITEȘTE ȘI ...

A MAI MURIT UN SIMBOL

         Unul dintre foarte puţinii români care au avut curajul să denunţe dictatura, disidenta anticomunistă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *