marți , 22 ianuarie 2019
Home / SĂNĂTATE / EDUCATOARE DIN BUCŞANI DIAGNOSTICATĂ CU TBC ŞI TREI PREŞCOLARI INTERNAŢI LA BUCUREŞTI, PENTRU INVESTIGAŢII

EDUCATOARE DIN BUCŞANI DIAGNOSTICATĂ CU TBC ŞI TREI PREŞCOLARI INTERNAŢI LA BUCUREŞTI, PENTRU INVESTIGAŢII

Share

Potrivit Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa,  la Școala Gimnazială ”Dora Dalles” Bucșani – structura Gradinița cu Program Normal Bucșani, un cadru didactic a fost diagnosticat cu tuberculoză , în urma unor controale medicale de rutină, în data de 22 decembrie 2017.

Cadrul didactic (educatoare la grupa mică) a mai fost diagnosticat în trecut cu tuberculoză, însă în urma tratamentului, a fost declarat vindecat, existătând un document medical (adeverință medicală din 2011)prin care este indicată posibilitatea reluării activității în același loc de muncă începând cu 1 mai 2011.

În prezent , cadrul didactic este internat la Sanatoriul pentru Boli Pulmonare Moroieni, Dâmbovița iar preșcolarii de la grupa la care preda  educatoarea (25 copii înscriși în anul școlar 2017-2018) au fost investigați de către medicul de familie și testați.

       Doi copii  declarați suspecți în perioada 9-10 ianuarie 2018, au fost trimiși la cabinetul TBC Târgoviște, de unde, fără a fi diagnosticați definitiv cu TBC, au fost trimiși pentru investigații suplimentare la un spital din București. Copiii sunt internați în prezent, fiind demarcate procedurile medicale în acest caz. Alți doi preșcolari au fost trimiși vineri (12 ianuarie 2018) către Secția TBC Târgoviște, urmând ca în cazul lor să fie cunoscută situația înperioada următoare.

   Cadrele didactice (patru educatoare și două învățătoare) care predau în locația grădiniței, directorul și directorul adjunct au fost investigați medical pentru identificarea unei eventuale contaminări.

A fost notificată Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița în data de 8 ianuarie 2018, care a demarat acțiunile, procedural, pentru astfel desituații și a dispus lucrări de dezinfecție în clădirea care funcționează separat de celelelte clădiri ale școlii cu personalitate juridică din comuna Bucșani.Au fost realizate activități de curățenie și dezinfecție în perioada 8-12 ianuarie 2018.

Referitoar la cazul de tuberculoză depistat la un cadru didactic, angajat al grădiniţei din comuna Bucşani, DSP face la rândul său următoarele precizări:

În data de 27 decembrie 2017, la D.S.P. Dâmboviţa a fost comunicat cazul de tuberculoză şi a fost demarată ancheta epidemiologică preliminară cu sprijinul medicului de familie, care este şi medical colectivităţii şcolare.

Cadrele didactice şi copiii care frecventează grupa doamnei educatoare, au fost îndrumaţi către Dispensarul TBC din Târgovişte pentru investigaţii. În data de 5 ianuarie 2018 au fost testate IDR la tuberculină 5 cadre didactice şi 19 preşcolari, din care 3 copii au prezentat o zonă de induraţie de peste 10 mm, fiind îndrumţi către Secţia pediatrie a Spitalului “Marius Nasta “din Bucureşti, în vederea efectuării unor examene medicale suplimentare.

În data de 9 ianuarie 2018 s-au efectuat operaţiuni de dezinfectie în unitatea de învaţământ.

Ancheta epidemiologică este în derulare, efectuandu-se în continuare supravegherea contacţilor şi testarea cutanată a acestora.

CITEȘTE ȘI ...

PATRU CAZURI DE GRIPĂ SEZONIERĂ CONFIRMATE ÎN DÂMBOVIŢA

“În  intervalul  1-13 ianuarie 2019, în urma centralizării datelor colectate de la furnizorii de servicii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *