marți , 22 ianuarie 2019
Home / EDUCAȚIE / ELEVI ŞI PROFESORI INIMOŞI AU PUS TÂRGOVIŞTEA ÎN RÂND CU CAPITALELE UNIRII

ELEVI ŞI PROFESORI INIMOŞI AU PUS TÂRGOVIŞTEA ÎN RÂND CU CAPITALELE UNIRII

Share

     În organizarea  Școlii Gimnaziale „Vasile Cârlova” Târgoviște, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, Alianța pentru  Centenar, Centrul Europe Direct, Palatul Copiilor Târgoviște și Complexul Muzeal Curtea  Domnească, în această dimineaţă a avut loc concursul regional de arte vizuale şi istorie “Unirea naţiunea a făcut-o”.

Concursul a fost prefaţat de o acţiune extraordinară, aşa cum ar fi de dorit să avem cât mai des în capitala istorică a Valahiei. La iniţiativa prof. Ecaterina Ionescu, director adjunct al Şcolii Gimnaziale “Vasile Cârlova”,   un grup de elevi de gimnaziu și liceu a purtat Steagul Tricolor cu o lungime de 100 metri – câte un metru pentru fiecare an al Centenarului Unirii, după cum a explicat chiar domnia sa, pe traseul Piața Mihai Viteazul – Centrul vechi- Muzeul de Arte – Curtea Domnească. Imensul Steag Tricolor a fost apoi arborat în Turnul Chindia, un alt simbol măreţ al forţei şi unităţii Neamului Românesc, al trăiniciei sale pe acest pământ. Au mărşăluit şi au purtat tricolorul, alături de elevii târgovişteni primarul Cristian Stan şi viceprimarul Monica Ilie, declarându-se impresionaţi de acest proiect cu totul special. Au fost   intonate  imnul de stat şi cântece patrotice , s-a vorbit despre importanţa actului istoric de la 24 ianuarie 1859 şi la final participanţii s-au prins în  Hora Unirii.

Concursul adresat elevilor de liceu și de gimnaziu s-a  desfășurat, în continuarea programului, în incinta Școlii Gimnaziale ”Vasile Cârlova”.

Nu încheiem înainte de a felicita şi militarii Garnizoanei Târgovişte, care au reuşit , cu mijloace simple dar mult curaj, să arboreze pe Turnul Chindiei uriaşul Tricolor, oferind un moment unic, sublim, întregii Românii.

CITEȘTE ȘI ...

PROBLEMA MINORĂ A DOAMNEI MINISTRU ANDRONESCU…

       Un interviu de dată recentă a fost suficient pentru a ne convinge că “noul” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *