joi , 17 ianuarie 2019
Home / EDITORIAL / FALSA TOLERANŢĂ, CA FORMĂ DE PROTEST… ANTIGUVERNAMENTAL

FALSA TOLERANŢĂ, CA FORMĂ DE PROTEST… ANTIGUVERNAMENTAL

Share

       Când au aflat că vor rămâne fără unele avantaje pecuniare, între care şi controversatul spor de 40% pentru stat acasă  (într-un  fel de “stand-by”)  dar pregătiţi, cel puţin teoretic,  să intervină în cazul în care s-ar fi impus acest lucru, poliţiştii doljeni mai că au văzut negru în faţa ochilor ! S-au supărat atât de tare încât au ales o formă  de protest pe cât de rară, pe atât de cinică. Fără să fie neapărat o premieră în România tuturor absurdităţilor, aceştia  sancţionează contravenienţii mărunţi, incluzând aici şi  şoferii imprudenţi, numai cu avertismente, nu şi cu amenzi. În acest mod ei transmit conducerii MAI un mesaj gen “nu ne plătiţi cum vrem, nu-i mai ardem pe mârlani, pardon , contribuabili.” Unii sunt de părere că ar fi  vorba despre un soi de toleranţă la abaterile mărunte, permisă de textul destul de lejer din acest punct de vedere al legislaţiei, care prevede, în unele cazuri, sancţiuni cu avertisment sau amendă. Noi susţinem că avem exemplul elocvent al unui abuz, care constă în aplicarea legii după cum are chef  agentul . Ceea ce rezultă inclusiv din explicaţia ciudatei mărinimii temporare, a unora vestiţi pentru statul la pândă,  venită chiar de la liderii de sindicat.   Convinşi că poliţiştii aduc lunar la buget peste 20 de milioane de euro numai din amenzi, adică bani, nu glumă,  ei reproşează  guvernanţilor că nu folosesc o parte din aceste sume ca să  asigure poliţiştilor venituri decente. Adică să plătească oamenilor după cât “produc”, cum se făcea odată cu primitivul acord global, cu care era momită ţărănimea la CAP-uri. Acei sindicalişti  mai mititei, de la Dolj, dovedesc însă, prin declaraţii şi atitudine, că au cam prea multe în comun cu mult mai vestitul Garcea, că nu prea e loc în etica lor profesională de respect şi bun simţ faţă de cetăţenii care , din taxe şi impozite achitate la timp, le asigură plata la zi a salariilor :

     “Deci, nu au bani pentru noi. Noi considerăm că au bani.”-a spus unul Dan Chilivercu, făcând socoteala că banii din amenzile pe o lună, ar compensa cheltuiala în plus de la MAI , iar colegul  Gârniţă, liderul Sindicatului Poliţiştilor Europol Dolj, a susţinut că  „protestele prin măsura avertismentului sunt nişte proteste pe care fiecare polițist în parte care are calitate de polițist constatator poate să le aplice, deoarece se încadrează într-un cadru legal conform Ordonanţei de Guvern nr 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor.”

      Păi dacă lucrurile stau chiar aşa , acest Gârniţă nu face decât să adeverească zvonurile despre “planul la amenzi” şi să explice, fie şi indirect, dublarea “vigilenţei” în apropierea unor sărbători ori zile festive, când se  acordă prime şi se fac avansări în grad. În traducere liberă, agentul constatator amendează după cum are chef, dacă e vesel ori s-a trezit cu faţa la perete…  Vorbind de poliţiştii de la Dolj, bineânţeles. Pentru că, prin alte părţi, la raziile care au fost zilele trecute şi ploaia de amenzi, după logica lui Chilivercu şi Gârniţă, poliţiştii sunt foarte mulţumiţi  de venituri. Altfel, nu- i aşa, ar fi trecut şi ei la avertismente…

P. S. Nişte lideri de sindicat oneşti , verticali, ar fi spus de mult ce era de spus. Adică acele sporuri să ajungă exclusiv la poliţiştii care le merită, nu să fie acordate otova, să fie toată lumea mulţumită, de la  ăia de stau capră şi până la miile de hârţogari pentru care principalele pericole rămân  plictiseala ori dependenţa de  solitaire.

CITEȘTE ȘI ...

VINE CRĂCIUNUL, NU SFÂRȘITUL LUMII…

De zile bune,  aglomerația din oraş atinge cote greu de imaginat şi parcă nu mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *