luni , 20 noiembrie 2017
Home / CULTURĂ / FESTIVALUL “RODICA BUJOR” A AJUNS LA AIV-A EDIŢIE

FESTIVALUL “RODICA BUJOR” A AJUNS LA AIV-A EDIŢIE

La mai bine de 20 de ani de la dispariţia ei, Rodica Bujor rămâne, prin repertoriul variat şi stilul autentic, „o minune a cântecului popular românesc”. Această descriere făcută de George Enescu s-a confirmat în timp, prin includerea numelui artistei în patrimoniul vocilor româneşti de valoare, alături de Maria Tănase, Ileana Sărăroiu, Ioana Radu şi Maria Lătăreţu.

Născută în comuna Voineşti din judeţul Dâmboviţa, în anul 1914, a trăit de mică în mediul muzical al cântecului popular şi a cunoscut succesul la Bucureşti, după ce a fost descoperită în cadrul unor audiţii, de George Enescu.

Din dorinţa de a nu lăsa să piară amintirea acestei apreciate interprete de folclor, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Primăria comunei Cândeşti, organizează a IV-a ediţie a Festivalului judeţean de interpretare a cântecului popular „Rodica Bujor”. Astfel, pe 27 octombrie, de la ora 17:00, la Căminul Cultural Dragodăneşti- comuna Cândeşti, va avea loc  spectacolul de muzică populară susţinut de Orchestra Populară “Chindia”, alături de solistele acesteia şi de invitatul special, interpretul Gelu Voicu.

CITEȘTE ȘI ...

MÂINE VA FI VERNISATĂ EXPOZIŢIA “AURUL ŞI ARGINTUL ANTIC AL ROMÂNIEI”

       Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” Târgoviște în parteneriat cu Ministerul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *