sâmbătă , 23 februarie 2019
Home / TIMP LIBER / GERMANA – limba marilor idei

GERMANA – limba marilor idei

        Programului „O AMBASADĂ PE LUNĂ”, derulat de Primăria Pucioasa şi Centrul Cultural European continuă în această lună cu Ambasaga Germaniei ca invitată de onoare. În acest context, după-amiază, în foaierul primăriei, va avea loc vernisajul expoziției „GERMANA – limba marilor idei”.

        Este vorba despre  un proiect de promovare a limbii germane, prin care reprezentanţa diplomatică  a dorit să trezească interesul publicului din România pentru studierea acesteia, o campanie mai atipică ce îşi propune să demonteze clasicele prejudecăţi: „Germana este o limbă grea!“ sau „Dacă nu o înveţi de mic copil, nu ai nicio şansă să înveţi bine germana vreodată!“ şi să transpună acest demers într-un alt registru, foarte uman. Am închipuit astfel o „galerie de portrete” – 20 de personalităţi cunoscute sau mai puţin cunoscute, din lumea culturală, artistică, muzicală, ştiinţifică, sportivă sau de afaceri – care, prin intermediul unui portret şi a unui interviu pe marginea acestei teme, devin figuri exemplare şi vorbesc dintr-o perspectivă foarte personală despre limba şi cultura germană, felul în care acestea le-au influenţat cariera profesională, dar şi viaţa şi pasiunile.
Sunt scriitori, filosofi, dramaturgi, regizori, actori, muzicieni, oameni de afaceri, sportivi, oameni obişnuiţi.
Imaginea completă a obiectelor vizuale este alcătuită din portretul în alb-negru al personajului respectiv însoţit de un citat – cel mai frumos şi mai sugestiv fragment din interviu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *