vineri , 22 martie 2019
Home / CULTURĂ / “GESTUL” – TEMA ÎN JURUL CĂREIA GRAVITEAZĂ FESTIVALUL BABEL, EDIŢIA 2018

“GESTUL” – TEMA ÎN JURUL CĂREIA GRAVITEAZĂ FESTIVALUL BABEL, EDIŢIA 2018

       În perioada 4-10 iunie 2018,Teatrul “Tony Bulandra” organizează  a VIII-a ediţie a Festivalului Artelor Spectacolului „Babel”, tema aleasă fiind  GESTUL. O alegere motivată cum nu se poate mai bine chiar de Mc Ranin, directorul festivalului şi manager al Teatrului Tony Bulandra:

“Gestul este formă şi enegie. Conţine informaţie şi vorbeşte mult mai uşor şi mai rapid despre arhetipuri decât cuvintele. Face ca esenţialul să înflorească în prezent şi să atingă astfel coarda sensibilă. Emoţia se naşte prin sugestie şi aceasta ţine foarte mult de fragilitatea simţurilor, care răspund mai prompt decât răspunde mintea la stimuli intelectuali. Bineînţeles că gestul trebuie încărcat de sens. Altfel, el este gol, o minciună pe care o rosteşte corpul. Cât de greu este pentru un actor să armonizeze pe scenă adevărul cuvântului cu adevărul gestului? Şi cât de mult distruge un gest fals tot personajul de până atunci… 

Într-o lume care a devenit mută în a-şi exprima autenticele trăiri şi surdă faţă de tot ceea ce este lipsit de pragmatism, gestul contează. Un gest poate schimba lumea. La Babel 2018, ne propunem să reflectăm şi să acţionăm prin gest.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *