joi , 24 mai 2018
Home / EDITORIAL / GESTURI UMANITARE ?????

GESTURI UMANITARE ?????

Share

   Sunt absolut incredibile perseverenţa, desfăşurarea de forţe şi consumul de energii, cu unicul scop de a scăpa din sau de puşcărie câţiva corupţi cu ştaif, dacă nu se poate altfel, cel puţin laolaltă cu gloata de găinari, violatori şi pedofili, pe care statul român s-ar face vinovat că i-ar ţine cam la – nghesuială. Pe scurt, atunci când toată lumea considera închis capitolul ”Ordonanţa 13”, a fost scos, ca din joben, proiectul legii graţierii şi pus peste rând pe agenda Senatului României, cu şanse mari să fie votat înainte de Paşte. Surpriza a venit de această dată chiar de la şeful comisiei juridice, senatorul Şerban Nicolae care, evident din considerente umanitare, vrea să primească şi vinovaţii de fapte de corupţie ceva clemenţă, că doar şi ei au stat la înghesuială, nu-i aşa ? Şi ei sunt oameni simţitori şi suferă sărmanii, chiar mai mult decât colegii de “cameră”, de drept comun.

    A reacţionat cu destulă promptitudine societatea civilă iar “strada” a arătat că n-a pus-o de mămăligă, dimpotrivă : protestele s-au mutat din Piaţa Victoriei în Piaţa Constituţiei şi mare minune să nu crească în intensitate pe măsură ce se va apropia votul final. La comentarii s-a răspuns cu altele şi mai şi, cu replici ca din carte: “este dreptul şi obligaţia lui de ales în organul legislativ (că multe organe mai sunt şi într-un stat de drept) să propună legi, să vină cu amendamente ; la fel ca toţi ceilalţi colegi, opinia dl-ui Şerban Niculae nu poate fi nici îngrădită şi nici cenzurată,  iar iar triajul se va face democratic, prin votul în plen.”

    Tot de la Senat a venit şi următoarea mutare, fiind aprobat un proiect prin care deţinuţilor li se scad din sentinţă câte trei zile pe lună, dacă sunt ţinuţi în spaţii supraaglomerate. În fine, şi mai mulţi dintre parlamentarii unguri au renunţat la rolul de chibiţi (au şi ei clienţii lor) şi au depus un proiect de lege care relaxează consistent condiţiile de eliberare condiţionată, în special pentru deţinuţii cu vârste peste 60 de ani. Şi în paralel cu aceste sforţări demne totuşi de cauze mai bune, continuă cotonogeala între ministrul Justiţiei şi şefii parchetelor. O luptă surdă care nu are nimic în comun cu propăşirea naţiei şi sub lupa partenerilor europeni, mai dispuşi ca oricând să ne treacă în remorca cu balast a Uniunii.

  P.S.

   Pentru că am tot adus vorba de înghesuială, n-am auzit pe nimeni dintre aceia care n-au somn de mila pârnăiaşilor,  să se dea de ceasul morţii   că studenţii- cei cu posibilităţi materiale reduse – stau claie peste grămadă în cămine insalubre, că nu sunt locuri suficiente în creşe şi grădiniţe ori că pacienţii se chinuie câte doi în pat prin spitale !

CITEȘTE ȘI ...

A MAI MURIT UN SIMBOL

         Unul dintre foarte puţinii români care au avut curajul să denunţe dictatura, disidenta anticomunistă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *