joi , 13 decembrie 2018
Home / EDITORIAL / GUNOIUL DE LA INTERNE

GUNOIUL DE LA INTERNE

Share

                O informaţie halucinantă a bulversat opinia publică şi aşa oripilată după difuzarea imaginilor cu sinistrul personaj cunoscut timp de trei zile drept “pedofilul din lift”. Individul se numeşte Eugen Stan, are 46 de ani şi, atenţie , este poliţist de de profesie. Din 20 august 2010 a activat ca agent în cadrul brigăzii rutiere a capitalei după ce, anterior, lucrase ,  atenţie mărită, tot în cadrul Ministerului de Interne, la Jandarmerie. Nu se cunosc încă detalii cu privire la activitatea profesională a déjà fostului zbir de la circulaţie dar, şi ne permitem să atragem pentru a treia oară atenţia, individul a mai fost cercetat cu doi ani în urmă, pentru săvârşirea unor fapte la fel de abjecte, mai exact pentru viol. Mai departe lucrurile sunt cam lămurite: acest nemernic a fost ridicat de colegi chiar de la locul de muncă şi, după câteva ore de interogatoriu, şi-a recunoscut fapta.

       Am subliniat că este vorba de un poliţist pentru că, înainte de toate, se impune un răspuns clar la următoarea  întrebare: De ce le-au trebuit trei zile agenţilor de la brigada rutieră, oameni cu experienţă,  să-l recunoască  pe unul  care le-a fost coleg timp de opt ani?  La fel se moşmondesc şi cu infractorii ceilalţi, mai de rând, dacă putem spune aşa ? Am atras atenţia că , anterior, a fost angajat la Jandarmerie,   pentru că vin la rând alte şi alte întrebări: Cum a trecut de controalele medicale şi testările psihologice destul de frecvente  pentru oamenii în uniformă? Din liota de consilieri şi psihologi plătită gras din fonduri publice  n-a fost nimeni capabil să dibuie monstrul  îmbrăcat în uniformă ? Şi încă o întrebare la care se impune  răspuns: Cum a scăpat nemernicul de acuzaţia de viol şi a rămas în Poliţie? Cine şi în ce condiţii a băgat gunoiul sub preş, chiar dacă sunt informaţii că Eugen Stan- de această dată violatorul, ar fi fost prins în flagrant?

       Sunt  câteva interogaţii simple, care vin oricui în minte, ale căror răspunsuri  sunt obligatorii pentru public dar şi pentru majoritatea covârşitoare a poliţiştilor oneşti, care îşi fac datoria ireproşabil, chit că îndură multe lipsuri şi mizerii pentru asta. Cetăţenii şi în egală măsură poliţiştii corecţi, buni profesionişti, au dreptul cel puţin la această reparaţie morală iar apoi trebuie să urmeze, obligatoriu, un proces major de curăţire de uscături a Poliţiei Române. Altfel- a spus-o şi sindicalistul Coarnă, se duc dracului şi respectul şi credibilitatea de care, cu destule eforturi, au ajuns să se bucure aceia pe care îi numim, de cele mai multe ori cu plăcere, “oamenii legii”.

P.S. Fără răutate şi departe de a conferi conotaţii politice unui asemenea caz oribil, exprimăm opinia, putem spune convingerea, că răspunsurile aşteptate, prin formă şi conţinut vor reflecta  calitatea şi verticalitatea comandanţilor Poliţiei, o instituţie de top în ce priveşte încrederea românilor. Cât despre deparazitarea  MAI, lucrurile sunt mult mai complicate şi de anduranţă. În plus, este nevoie de cu totul altcineva decât un general de paradă, un  plagiator ori o gospodină care găseşte “electrocasnice” uitate chipurile  de alţii în priză…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *