miercuri , 20 martie 2019
Home / TIMP LIBER / ÎNCĂ O ETAPĂ BIFATĂ ÎN PROIECTUL TOP 28

ÎNCĂ O ETAPĂ BIFATĂ ÎN PROIECTUL TOP 28

          În condițiile unei ierni relativ capricioase în zonele montane românești (viscol, straturi noi de zăpadă peste cea veche, risc de avalanșă etc.), montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul Asociației Chindia Jurasic Park au continuat antrenamentele, de data aceasta pe creste europene, în masivul Krkonoše din munții Sudeți, aflați la granița Cehiei cu Polonia.

Echipa a  intrat în zona montană în localitatea Pec pod Sněžkou unde a avut și cazarea premergătoare ascensiunii. După o trezire matinală, la ora 9 s-a  intrat în traseu, de la altitudinea de 769 m, pe o vreme relativ închisă şi rece. După aproximativ 3 ore de urcare pe o potecă bine conturată, pe un strat nou de vreo 15-20 de centimetri de zăpadă, s-a ajuns pe vârful Sněžka (1603 m), cel mai înalt vârf al Cehiei, un nou reper atins în cadrul TOP 28 – Topul cuceririi celei mai înalte cote din fiecare țară a Uniunii Europene.

Coborârea a fost rapidă, iar în traseul de revenire montaniarzii dâmboviţeni au întâlnit sute de persoane care urcau la cabana de pe vârf, fie ca simpli turiști (uneori chiar și cu copii foarte mici, duşi în marsupiu), fie ca participanți la Sněžka Sherpa Cup, un interesant concurs prin intermediul căruia adevărații montaniarzi, probabil și ghizi-călăuze locale, cărau alimente pentru cabană.

După o “așteptare” de mai bine de un an (o altă tentativă de urcare a acestui vârf a mai avut loc la 1 decembrie 2016), beneficiind de o logistică mai bună (cazare în zonă) și de o echipă mai omogenă și mai experimentată, “dinozaurii” dâmbovițeni au dus simbolurile României, ale Consiliului județean Dâmbovița și ale Primăriei Târgoviște pe noi creste europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *