duminică , 16 decembrie 2018
Home / EDUCAȚIE / ÎNCEP SIMULĂRILE EXAMENULUI DE EVALUARE NAŢIONALĂ

ÎNCEP SIMULĂRILE EXAMENULUI DE EVALUARE NAŢIONALĂ

Share

         Conform calendarului stabilit prin  O.M. nr3019/2018, simularea examenului de Evaluare Naţională 2018 începe luni , 5 martie, cu testarea elevilor de clasa a VIII-a la Limba şi Literatura Română. Liceenii din clasele terminale vor incepe simularea BAC-ului pe 19 martie. Ministerul Educatiei a publicat în Monitorul oficial calendarul simularii Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului, precum si capitolele din materia pe care elevii trebuie sa o pregăteasca. La Matematică, elevii de clasa a VIII-a nu vor fi testati din capitolul “Funcţii” si nu vor avea nici probleme care se rezolva cu ajutorul inecuatiilor.

Este  al cincilea an consecutiv în care se organizează la nivel national  simularea examenelor de Bacalaureat si Evaluare Nationala. La testările care se desfăşoară la aceeaşi dată şi cu aceleaşi subiecte în toate şcolile, sunt asteptaţi sa participe  aproape 500.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a.

Obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor sustine la finalul celor doua cicluri de invatamant, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la examenele propriu-zise. În ce priveşte rezultatele pe care le vor obtine elevii la simulari , acestea vor fi  analizate la nivelul fiecarei unităţi de invaţămant in care s-au desfasurat aceste simulari, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

 Evaluare Nationala – Calendar Simulari 2018 – Clasa a VIII-a
5 martie 2018        Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa
6 martie 2018        Simulare – Matematica – proba scrisa
7 martie 2018        Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
16 martie 2018      Afisarea rezultatelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *