joi , 17 ianuarie 2019
Home / ACTUALITATE / INCREDIBIL: POLIŢIA LOCALĂ A PORNIT VÂNĂTOAREA DE … VRĂJITOARE

INCREDIBIL: POLIŢIA LOCALĂ A PORNIT VÂNĂTOAREA DE … VRĂJITOARE

Share

Mare atenţie, stimaţi târgovişteni plătitori de taxe şi impozite şi care se întâmplă să aveţi şi câte un autovehicul. Nu contează că sunt cartiere în care numărul locurilor de parcare este pe jumătate raportat la acela al maşinilor. Agenţii de la poliţia locală par dezlănţuiţi împotriva conducătorilor auto care, de nevoie, subliniem de nevoie şi nu de florile mărului, îşi lasă autoturismele parcate  pe jumătate pe trotuoar. Au trecut de  la faza avertismentelor la procesele verbale de contravenţie, lăsate pe parbriz, şi rămân imuni la explicaţiile proprietarilor care, mâine-poimâine, ar putea fi puşi în situaţia de a-şi lua maşinile în cârcă, să le ţină în apartamente. Este o exagerare, bun înţeles, cum exagerată este şi această acţiune a unora cu salarii măricele, plătie inclusiv din  impozitul pe mijloacele auto, care alimentează bugetul  local. Suntem de acord  că este nevoie de ordine în oraş, că locul vehiculelor este în parcări . Ce se întâmplă însă atunci când parcările de reşedinţă sunt neîncăpătoare ? La fel de aiuritoare sunt indicaţiile aceloraşi agenţi, care îndeanmă şoferii să parcheze lângă trotuoar, ceea ce contravene Codului Rutier, obturând (vezi foto) astfel o bandă de mers. Şi nu este nici măcar o o soluţie practică, în special în cazul străzilor înguste, din cartiere.

        Chiar în situaţia în care ar avea 100% dreptate, mult mai corect ar fi fost ca aceeaşi agenţi să înceapă “vânătoarea de vrăjitoare” din centrul Târgoviştei , spre acele cartiere periferice, unde nu mai e loc s-arunci un ac. Să pună mai întâi avertismente , să fotografieze şi apoi să amendeze proprietarii autoturismelor parcate pe trotuar în vecinătatea unor instituţii publice “de forţă”. Sau să dovedească aceeaşi înverşunare vizavi de aprozariştii care se întind cu marfa aproape până-n stradă ori a celor care încă mai construiesc ori ţin “coteţe” pe lângă blocuri.  Revenind la problema noastră, nu contestăm faptul că, în urma modificărilor aduse Regulamentului de aplicare a Codului Rutier “parcarea pe trotuar a mașinilor va fi permisă numai acolo unde există spaţii special semnalizate în acest sens” şi că „administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului, cu avizul poliţiei rutiere, spaţii destinate opririi sau staţionării vehiculelor, marcate și semnalizate corespunzător”. Cu condiţia să fie permisă circulaţia pietonilor pe minim un metru lățime și dacă accesul vehiculelor se poate face din șosea. Totodată, esențial este și ca poziţionarea autoturismelor în parcare să nu încurce circulaţia pe prima bandă a drumului sau pe pistele amenajate. De unde rezultă fără dubii că indicaţia agenţilor comunitari se bate cap în cap cu ce scrie la lege.

          În altă ordine de idei, am fi tare curioşi să aflăm punctul de vedere al poliţiei locale, în care să ni se explice şi din ce motive, echipajul care a acţionat în această dimineaţă în Microraionul IV a făcut-o punctual, am putea spune  “selectiv”, numai pe un segment de stradă. Nu scrie oare chiar pe formularul tipizat al proceselor verbale lăsate sub stergătoarele de parbriz că “toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi autorităţilor publice,  fără privilegii şi fără discriminări” ????? Dacă sunt, cu adevărat, hotărâţi să respecte Art 16 alin. (1) din Constituţia României, cum explică modul cel puţin subiectiv în care au acţionat ?

P.S. Vizavi de acest subiect, am stat de vorbă şi cu un poliţist adevărat, din categoria celor din fericire încă mulţi, în faţa cărora suntem dispuşi oricând să ne scoatem pălăria. Sfatul său este ca şoferii sancţionaţi să meargă acolo unde au fost invitaţi prin intermediul proceselor verbale, să îşi rezolve problema. Altfel, sancţiunile contravenţionale, reprezentând 2-3 puncte amendă, vor ajunge în plic la proprietarii autoturismelor. În acelaşi timp sunt îndrumaţi să se adreseze , eventual printr-un memoriu , autorităţilor administraţiei publice locale , singurele în măsură să rezolve problema parcărilor.

CITEȘTE ȘI ...

AMENZI DRASTICE PENTRU ŞOFERII CARE VORBESC SAU ŢIN ÎN MÂNĂ TELEFOANE MOBILE

      Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de amendare a Codului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *