joi , 24 mai 2018
Home / EDUCAȚIE / ÎNSCRIEREA LA CLASA PREGĂTITOARE: PRIMA ETAPĂ, PRIMELE PROBLEME

ÎNSCRIEREA LA CLASA PREGĂTITOARE: PRIMA ETAPĂ, PRIMELE PROBLEME

Share

    Inspectorul şcolar general,  prof. Sorin Ion a precizat că, pentru anul şcolar 2017- 2018, la clasa pregătitoare, ISJ Dâmboviţa a aprobat, prin planul de şcolarizare, 4007 locuri în 207 clase, cu 20 mai puţine comparativ cu anul şcolar în curs, cifrele fiind rezultate în urma efectuării recensământului şcolar. Perioada de înscriere se încheie pe 16 martie şi până la această dată au fost depuse numai 2700 de cereri. Pentru clasa pregătitoare, cel mai solicitat a fost Colegiul Constantin Cantacuzino, cu peste 80 de solicitări pentru 75 de locuri.Nefiind circumscripţie şcolară, la fel ca în cazul Liceului de Arte, nu se pune problema domiciliului, altele fiind criteriile de selecţie.

    Probleme se conturează deja la Şcoala Coresi, unde sunt 79 de cereri pentru 75 de locuri, din care 77 de cereri din circumscripţia şcolară şi la polul opus, la şcoli precum “Smaranda Gheorghiu”, unde sunt numai 6 cereri la 20 de locuri. Inspectorul şcolar general Sorin Ion a mai spus că cereri puţine sunt şi la multe din şcolile din localităţi limitrofe municipiului Târgovişte, ceea ce spune multe despre diferenţele, în plan calitativ, implicit ca nivel de performanţă, între şcolile din reşedinţa de judeţ şi acelea din mediul rural.

CITEȘTE ȘI ...

INSPECTORATUL ŞCOLAR DÂMBOVIŢA, RESPECT ŞI MULŢUMIRE PENTRU COLABORATORI

               Zilele Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa- manifestare de ţinută, a continuat astăzi cu premierea colaboratorilor statornici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *