vineri , 25 mai 2018
Home / CULTURĂ / INVITAŢIE LA COMPLEXUL BRÂNCOVENESC POTLOGI

INVITAŢIE LA COMPLEXUL BRÂNCOVENESC POTLOGI

Share

Sâmbătă, 12 august 2017, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, cu începere de la ora 18:30, va avea loc concertul simfonic Interferențe Multietnice pe Drumul Sudului. În minunatul cadru oferit de arhitectura brâncovenească, Orchestra Simfonică Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga,având-o ca solistă pe talentata soprană Ana Cebotari, va interpreta lucrări românești,iar în final ,Ansamblul Dionisos  va încânta publicul cu dansuri grecești.

Concertul se va desfășura în aer liber în Curtea de Onoare a Ansamblului Brâncovenesc. Accesul publicului se va face începând cu ora 18:00,  oră până la care în palat are loc o conferință științifică. Programul cuprinde lucrări românești de secol XIX, majoritatea aparținând compozitorului Anton Pann, lucrări reprezentative atât pentru melosul rural cât si pentru folclorul orașelor.

Evenimentele desfășurate pe parcursul întregii zile vor prilejui redescoperirea urmelor etniilor întâlnite de-a lungul cunoscutului Drum al Sudului ce brăzda Muntenia de la nord la sud, de la Târgoviște la raiaua Giurgiu, cu numeroase puncte de confluență comercială a mărfurilor aflate în tranzit dinspre spațiul levantin spre cel apusean.

Conferința științifică Interferențe Multietnice și Modernitate pe Drumul Sudului, realizată cu aportul partenerilor -Arhivele Naționale ale României, Facultatea de Istorie a Universității București, Facultatea de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, va aduce la Potlogi specialiști  ai acestor prestigioase instituții din București, Târgoviște, Cluj Napoca și Alba –Iulia.

 

CITEȘTE ȘI ...

BIBLIOTECA MUNICIPALĂ – UN REPER IMPORTANT AL VIEŢII CULTURALE MORENARE

        Cea de a XX-a ediţie a Zilelor Bibliotecii Municipale Moreni a debutat ieri dimineaţă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *