marți , 17 iulie 2018
Home / COMUNICATE / IPJ DÂMBOVIŢA, BILANŢ DUPĂ PRIMELE OPT LUNI ALE ANULUI: SCĂDERE SEMNIFICATIVĂ A INFRACŢIONALITĂŢII SESIZATE

IPJ DÂMBOVIŢA, BILANŢ DUPĂ PRIMELE OPT LUNI ALE ANULUI: SCĂDERE SEMNIFICATIVĂ A INFRACŢIONALITĂŢII SESIZATE

Share

      În perioada ianuarie-august a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, infracționalitatea sesizată cunoaște un trend descendent, înregistrându-se o scădere de 10,33%. Astfel, infracțiunile judiciare sesizate scad cu 8,11%, iar cele de altă natură cu 28,03 %.

    Infracțiunile contra persoanei scad cu 5,31%, dintre care evidențiem infracțiunile de „lovire sau alte violențe” (-4,98%,), amenințările (-5,93%) și tâlhăriile (-9,37%).Diminuări semnificative regăsim și pe palierul furturilor, respectiv o scădere de 9,82%. Furturile din societățile comerciale scad cu 21,54%, iar cele de animale și păsări cu 28,46%.  Pe linie de silvicultură, au fost sesizate 149 de fapte, cu 6,87% mai puține comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar în domeniul armelor și munițiilor 98 de infracțiuni,  cu 21,6% mai puține.

     Cu privire la infracționalitatea stradală sesizată, și aici se înregistrează scăderi (-14,1% fapte). Au fost înregistrate mai puține furturi (-26), tâlhării (-2) și infracțiuni de ultraj contra bunelor moravuri(-1), toate comise în mediul stradal.

     Referitor la dosarele penale cu autori necunoscuți, în perioada supusă analizei, se remarcă  scăderi în sensul că au fost înregistrate cu 13,91 % mai puține lucrări penale cu autor necunoscut.

     Pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada supusă atenției, polițiștii au organizat 81 de razii și 5.960 de acțiuni, dintre care 921 au fost pe linie de poliție rutieră, 507 pe linie de ordine publică și 513 în domeniul investigațiilor criminale.

CITEȘTE ȘI ...

DÂMBOVIŢA: 224 LOCURI DE MUNCĂ VACANTE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

         În baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă  Dâmboviţa sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *