joi , 17 ianuarie 2019
Home / CULTURĂ / IUBITORII DE ISTORIE SUNT INVITAŢI SĂ VIZITEZE EXPOZIŢIA ”MIRCEA CEL BĂTRÂN – 600”

IUBITORII DE ISTORIE SUNT INVITAŢI SĂ VIZITEZE EXPOZIŢIA ”MIRCEA CEL BĂTRÂN – 600”

Share

         Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, alături de Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Județean Argeș organizează  expoziția Mircea cel Bătrân – 600, ocazionată de împlinirea a șase secole de la încheierea domniei lui Mircea cel Bătrân, o epocă de fundamentale evoluții ale Țării Românești sub toate aspectele.

Iubitorii de istorie vor descoperi printre exponate, Tetraevangheliarul lui Nicodim, cel mai vechi manuscris din Țara Românească, cu cea mai veche ferecătură, datat în anii 1404-1405, dar și numeroase monede, inele sigilare,piese din tezaurele de la Gogoșu, Basarabi și Olteni, vase din ceramică, provenind de la Curtea domnească din Târgoviște ori cea de la Argeș sau de la Zimnicea, precum  și  arme – spade, vârfuri de săgeată, bolțuri de arbaletă.

     Vernisajul expoziției va avea loc mâine, la ora 15.00, la Muzeul de Istorie. Expoziția, însoțită de un substanțial catalog, va fi deschisă până în data de 7 iunie,  urmând să fie itinerată la București și Pitești.

CITEȘTE ȘI ...

OBICEIURI DE BOBOTEAZĂ, ÎN ŢARĂ ŞI ÎN DÂMBOVIŢA

        Sărbătoarea Botezului Domnului cuprinde, pe lângă sfinţirea apei, o serie de obiceiuri populare, printre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *