joi , 17 ianuarie 2019
Home / ACTUALITATE / LUNI ÎNCEPE SIMULAREA PROBELOR SCRISE ALE EXAMENULUI DE BACALAUREAT

LUNI ÎNCEPE SIMULAREA PROBELOR SCRISE ALE EXAMENULUI DE BACALAUREAT

Share

Luni, 19 martie, începe simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, la care participă liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a. Prima probă este la Limba şi Literatura Română, elevii dâmboviţeni având apoi zi de pauză, marţi fiind programată simularea la Limba şi literature maternă. Pe 21 martie va avea loc proba obligatorie a profilului iar joia viitoare va fi simulare pentru Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 30 martie.

Obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor sustine la finalul  ciclului de invatamant preuniversitar, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapă, precum si optimizarea pregătirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la examenele propriu-zise.

Rezultatele pe care le vor obtine elevii la simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant in care s-au desfasurat aceste simulari, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru  imbunatatirea performantelor scolare la examenul din vară.

CITEȘTE ȘI ...

AMENZI DRASTICE PENTRU ŞOFERII CARE VORBESC SAU ŢIN ÎN MÂNĂ TELEFOANE MOBILE

      Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de amendare a Codului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *