duminică , 16 decembrie 2018
Home / TIMP LIBER / MONTANIARZII DÂMBOVIŢENI SE PREGĂTESC PENTRU ASCENSIUNEA TRADIŢIONALĂ PE VÂRFUL OMU

MONTANIARZII DÂMBOVIŢENI SE PREGĂTESC PENTRU ASCENSIUNEA TRADIŢIONALĂ PE VÂRFUL OMU

Share

         La final de an 2017, montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul Asociației Chindia Jurasic Park au bifat multe acțiuni interne (expediții, tabere cu copii și tineri, simpozioane ), dar și câteva expediții externe, fie de antrenament, fie în cadrul TOP 28-Topul cuceririi celei mai înalte cote din fiecare țară a Uniunii Europene.     Startul în 2018 respectă „calapodul” ultimilor ani, iar prima tură de „detoxifiere”, de încălzire, de acomodare s-a ținut în data de 2 ianuarie, prin urcarea la Schitul Cucuteanca din zona amasivului Leaota. Un grup de 20 de montaniarzi, dintre care mulți copii veniți pentru inițiere, a sosit pentru o pioasă reculegere la acest inedit schit din mijlocul naturii și pentru a aduce mici ajutoare oamenilor deosebiți din acest așezământ monahal.

         Prima mare acțiune a lui 2018 se va desfășura, totuși, în perioada 5-7 ianuarie, atunci când nucleului de bază al „dinozaurilor” i se vor alătura peste 40 de prieteni sau rude pentru a sărbători un multiplu eveniment: „Tura la vârful Omu”, „Revelionul familiștilor” sau Boboteaza și Sfântul Ion. Tura va începe vineri 5 ianuarie, cu urcare la Podul cu Florile, locul cu cea mai frumoasă perspectivă asupra „arcului de cerc” al Bucegilor.  În funcție de starea vremii sau a zăpezii, ziua de 6 ianuarie va fi dedicată ascensiunii spre vârful Omu (2505 m) sau unei ture mai ușoare, spre Șaua Strunga – Drumul Grănicerilor – Valea Doamnelor. Nici ultima zi nu va fi una uşoară, se va merge fie pe Valea Horoabei, o minunăție a Bucegilor, în toate anotimpurile, fie pe Vârful Tătaru, la 1998 m.

         Ture relativ grele, dar absolut necesare, ținând cont că anul expediționar extern va debuta cu o nouă expediție, în perioada 10 – 15 ianuarie, pentru cucerirea celei mai înalte cote din Republica Cehă, vârful Sněžka (1603 m) din munții Sudeți, aflați la granița Cehiei cu Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *