joi , 17 ianuarie 2019
Home / CULTURĂ / MORENI: TRADIŢII TRANSMISE DIN GENERAŢIE ÎN GENERAŢIE

MORENI: TRADIŢII TRANSMISE DIN GENERAŢIE ÎN GENERAŢIE

Share

      La Moreni  a avut loc vernisajul expoziției ,,Tradiție și obicei de Paști”, în cadrul căreia sunt expuse ouă încondeiate în cursul săptămânii trecute de elevi ai şcolilor din oraş , îndrumaţi de artistul plastic Laura Medar . Toate modelele realizate sunt redate cu trăsături albe pe câmp roșu pe ou și reprezintă motive românești vechi, neinfluențate de civilizația modernă.

        Expoziția este deschisă la Primăria municipiului Moreni şi poate fi admirată până pe  16 aprilie. În acest context, trebuie amintit că, în perioada 26 – 30 martie 2018, Primăria municipiului Moreni a organizat o serie de ateliere de încondeiat ouă, cu participarea  elevilor școlilor gimnaziale din localitate, îndrumați de Laura Medar, artist plastic, membru UAP Moreni..

         Este  cea de a II-a ediție a evenimentului ,,Tradiție și obicei de Paști”, scopul fiind   continuaea şi  promovarea tradițiilor autentice,  păstrarea și cultivarea specificului   local. La atelierele organizate în acest an au participat peste 180 de elevi.

CITEȘTE ȘI ...

OBICEIURI DE BOBOTEAZĂ, ÎN ŢARĂ ŞI ÎN DÂMBOVIŢA

        Sărbătoarea Botezului Domnului cuprinde, pe lângă sfinţirea apei, o serie de obiceiuri populare, printre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *