vineri , 25 mai 2018
Home / SĂNĂTATE / MUNICIPIUL TÂRGOVIŞTE, INCLUS ÎN CAMPANIA “N-AVEM SÂNGE”

MUNICIPIUL TÂRGOVIŞTE, INCLUS ÎN CAMPANIA “N-AVEM SÂNGE”

Share

        Până pe 31 mai, Crucea Roşie Română, în colaborare cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, desfăşoară o campanie de donare de sânge în mai multe judeţe din țară. “Campania “N-avem sânge” își propune creșterea rezervelor de sânge din Centrele de Transfuzie Sanguină mai ales pentru mini-vacanţa din perioada 1 – 5 iunie 2017, când numărul donatorilor va fi mic și necesarul de sânge va fi în creștere.

    Timp de 2 săptămâni, peste 100 de voluntari ai Crucii Roșii Române vor fi pe străzile din București, Ploiești, Alexandria, Târgoviște și Buzău și vor încerca să informeze și  să responsabilizeze oamenii vizavi de necesarul de sânge din România. Aceștia vor face cunoscute condițiile pe care trebuie sa le îndeplinească o persoană  pentru a dona sânge și etapele procesului de donare.

În data de 31 mai centrul mobil de donare de sânge din București se va deplasa în Târgoviște, pe platoul prefecturii pentru o acțiune  rapidă de donare de sânge.”-a precizat Raul Pavelescu, inspector de specialitate în cadrul Crucii Roşii Dâmboviţa.

Din punct de vedere statistic, la fiecare 3 secunde, o persoană are nevoie de sânge. În medie, în România, este nevoie de 500.000 de unităţi de sânge anual şi doar 2% din populaţie donează, în timp ce media europeană este de 10%.

   În ce priveşte donatorii- a explicat Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa, trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18- 60 de ani şi să fie clinic sănătoşi. Nu sunt acceptaţi ca donatori cetăţeni care au suferit de hepatită, TBC sau boli venerice.

CITEȘTE ȘI ...

CRUCEA ROȘIE – ECHIPAJUL DIN PUCIOASA VA REPREZENTA DÂMBOVIŢA LA FAZA FINALĂ A CONCURSULUI “SANITARII PRICEPUŢI”

         Potrivit unui comunicat al Filialei de Cruce Roşie, echipajul din Pucioasa va reprezenta județul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *