duminică , 17 februarie 2019
Home / EDITORIAL / NE-A FOST MAI BINE FĂRĂ “EI”

NE-A FOST MAI BINE FĂRĂ “EI”

      Cu atât de mult belşug cât a putut fi în vremurile astea, cu linişte, alţii cu exagerat de multă bucurie, am petrecut Sfintele Paşti şi, mai tumultos ori cu ceva “sfială” ne –am întors la cele de zi cu zi. Şi odată cu restul lumii au revenit  de acolo, de unde s-au relaxat şi distrat fără griji şi aleşii neamului, fără să-şi facă probleme că iar s-au scumpit gazele şi carburanţii ori că încep să vină facturile pe luna aprilie. Şi nu puteam avea o  dovadă mai bună a ipocriziei  şi perfidiei vorbelor frumoase  transmise, de regulă pe facebook, înainte de Sărbători, decât primele acţiuni şi declaraţii făcute după ce au luat chipurile şi ei lumină.

        Chiar în prima zi de lucru după minivacanţa lor, mai lungă decât a celorlalţi muritori, s-au bălăcărit  la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, intitulată „Absorbţia banilor comunitari – o catastrofă marca PSD-ALDE”. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, un ins animat de sentimente neromâneşti n-a avut altceva mai bun de făcut decât să se ploconească şi să-l felicite pe premierul ungar Viktor Orban, antiroman şi antieuropean, pentru victoria în alegerile legislative.

         Mai aproape de noi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a contrazis singură în numai două fraze: a declarat  că nu miniştrii ci la nivelurile doi şi trei din ministere există persoane care „frânează” unele din proiectele Primăriei Capitalei, în favoarea unor „interese personale şi de grup”. O secundă mai târziu, a susţinut   că relaţia cu Guvernul Dăncilă este una foarte bună, precizând că proiecte care au stagnat multă vreme, în timpul altor guvernări, cum ar fi cel al spitalului metropolitan din Bucureşti, au putut fi rezolvate în două săptămâni. Păi asta înseamnă cel puţin că nu s-a înţeles cu ceilalţi prim-miniştri iar în cazul obiectivului amintit n-a fost semnată nici măcar o hârtie.    La fel de pătruns de spiritul sărbătorilor, Ludovic Orban i-a transmis premierului Viorica Dăncilă, într-o scrisoare deschisă, că nu are ”încredere că guvernul PSD-ALDE este pregătit să înceapă cu adevărat procesul de aderare la zona Euro”,

         Şeful cel mare, adică președintele Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate iar un pigmeu obraznic, un  condamnat penal definitiv, pentru fapte de corupţie, anume “deputatul mitralieră”, a susţinut că protocoalele SRI cu instituţii din sistemul judiciar reprezintă un act de poliţie politică. Acelaşi Rădulescu a mai spus ca toate dosarele penale întocmite după anul 2009 trebuie  să fie rejudecate.

          Încheiem scurta trecere în revistă cu  concluzia că ne-am simţit mult mai bine în cele câteva zile în care nu i-am văzut şi n-am auzit de ei şi ultimele perle de gândire şi exprimare marca Dăncilă, care ne-a descreţit uşor frunţile, la pachet cu un zâmbet amar  :„s-a depășit ținta de deficit asumată” iar „adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program care vă spun foarte sincer nu a făcut bine României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *