marți , 22 ianuarie 2019
Home / ACTUALITATE / NUMEROASE NEREGULI DEPISTATE (ŞI SANCŢIONATE) LA TRANSPORTUL ELEVILOR

NUMEROASE NEREGULI DEPISTATE (ŞI SANCŢIONATE) LA TRANSPORTUL ELEVILOR

Share

   Agenţii rutieri din Dâmbovița au acționat  pentru reducerea numărului de accidente de circulaţie în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului de elevi și vehiculele care efectuează transport public de persoane. Au fost verificate 75 de microbuze școlare și 90 de autovehicule destinate transportului de persoane.

     În cadrul acțiunilor, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.131 de lei, dintre care 31 pentru neregulile descoperite în domeniul transportului școlar.

      Din totalul amenzilor, 44 au fost pentru nerespectarea prevederilor H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere, 16 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, două la Legea 92/2007 a serviciilor de transport public local, două pentru lipsa rovinietei și una pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

     Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, dintre care unul pentru lipsa anvelopelor de iarnă, unul pentru lipsa licenței de traseu și unul pentru lipsa autorizației de taximetrie, două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, iar în cazul a două autovehicule a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare. Efectivele de poliţie au instruit conducătorii autovehiculelor destinate transportului școlar cu privire la importanţa respectării regulilor de circulație şi adoptării unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice şi au fost efectuate 160 de instruiri în unitățile de învățământ.

CITEȘTE ȘI ...

DEMERSURI PENTRU REMEDIEREA CALITĂŢII SLABE A SEMNALULUI DE TELEFONIEI MOBILE ÎN DIFERITE ZONE DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Urmare a numeroasele situații înregistrate în unele zone ale județului Dâmbovița cu privire la slaba  …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *