marți , 17 iulie 2018
Home / EDITORIAL / OUL ARMENESC

OUL ARMENESC

Share

     Incapabil să tacă după ce a scăpat porumbelul pe gură, deputatul ALDE Varujan Vosganian a venit cu noi explicaţii vizavi de  controversele stârnite de  declaratiile potrivit carora statul ar pierde 50 de bani de fiecare data când un român mănâncă un ou facut de găina din curte. Ca să mai dreagă busuiocul, Vosganian  spune că şi-ar dori ca in România să nu se mai faca agricultură de subzistenţă şi că „nimeni nu spune ca la ţara nu trebuie sa creşti găini. Dar e bine sa aibă atatea gaini incat să vândă ouăle si cu banii pe care ii ia sa cumpere magiun de la cel care face magiun. Trebuie sa iesim din aceasta capcana arhaică in care oamenii se izoleaza si traiesc intr-o cultura cronică a săraciei.”
Ultima declaraţie nu acoperă însă nici pe departe enormitatea comparaţiei dintre oul “evazionist” mâncat de amărâtul de ţăran şi oul fermierului care, odată vandut “va aduce bugetului TVA, impozit pe profit si pe dividende, impozit pe salarii si contributii la asigurarile sociale. La asta se adauga faptul ca, la randul lor, salariile si profiturile obtinute din productia fermierului, din prestatiile angrosistului si din serviciile supermarketurilor reintra in circuit si genereaza iarasi impozite si taxe.” Iar teoria fostului ministru al economiei , deşi n-o mai recunoaşte, se aplică şi roşiilor, castraveţilor , prunelor, practic asupra a tot ce se poate obţine ori creşte într-o gospodărie. Avem de-a face cu cea mai clară mostră de gândire neo-ciocoiască, emanată tocmai de mintea unuia care s-a înfruptat pe săturate din taxele şi impozitele la care face referire, fără să dea la rândul său ceva înapoi societăţii. Asta să fie oare grija grija primordială a unuia părtaş la mai toate gafele economice din ultima vreme, care au ca rezultat direct creşterea preturilor şi a inflaţiei? Să impoziteze şi jumările învârtite în gospodăria …ţărănească? Pe româneşte, unul ca Vosganian n-ar zice nu la noi biruri, care să mai ia o piele de pe spinarea amărâţilor ţinuţi în sărăcie inclusiv prin politicile economice şi sociale de care fostul ministru al Economiei nu este deloc străin.

     Şi dacă am fi răutăcioşi, nimic nu ne-ar putea opri să întrebăm cam câte ouă ar trebui impozitate pentru a acoperi, măcar în parte, găurile, jaful şi dezastrul de care se face vinovată clasa politică, printre ai cărei  exponenţi “de top”  se numără şi senatorul Vosganian?

P.S. Să ne închipuim că ţăranul, hapsân şi hoţ, cum il vede Vosganian, n-ar mânca oul ci l-ar pune sub cloşcă ,  cu complicitatea  soaţei şi a copiilor, obţinând astfel o puicuţă, care la rândul ei face multe ouă. Ouă din care s-ar obţine apoi o grămadă de puicuţe şi cocoşei. Nu am avea de-a face cu ditamai ţeapa trasă statului plus un grup infracţional în toată regula?

CITEȘTE ȘI ...

LA CIREŞE, VERSIUNEA 2018…

​​         Cam acum  35-40 de ani, bunicii mei aveau la poartă un cais cum nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *