joi , 17 ianuarie 2019
Home / ACTUALITATE / PARLAMENTUL IMPUNE POLIŢIŞTILOR RUTIERI SĂ FACĂ PREVENŢIE, NU PÂNDĂ LA COLŢUL STRĂZII

PARLAMENTUL IMPUNE POLIŢIŞTILOR RUTIERI SĂ FACĂ PREVENŢIE, NU PÂNDĂ LA COLŢUL STRĂZII

Share

        Plenul Senatului a adoptat propunerea legislativă a unor parlamentari liberali, care prevede că radarele vor fi instalate exclusiv pe autovehiculele cu insemnele distinctive ale Poliţiei rutiere. în favoarea propunerii legislative, care modifică articolul 109 din OUG 195/2002, au votat 92 de senatori, iar un vot a fost împotrivă. Potrivit proiectului, dispozitivele fixe sau mobile destinate măsurarii vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri şi insemnele distinctive ale Poliţiei rutiere.
Dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei se vor utiliza la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale Politiei rutiere, mai prevede proiectul.
„Prin cadrul normativ (OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice), cât si prin atitudinea si comportamentul lucratorilor Politiei rutiere nu se acorda niciun fel de atentie preventiei aparitiei evenimentelor rutiere nedorite. Aceste modificari au scopul principal de a readuce OUG 195/2002 la scopul sau initial – preventia accidentelor si dobandirea unui comportament responsabil al conducatorului auto. In forma sa actuala si asa cum este ea interpretata si aplicata, OUG 195/2002 este o ordonanta orientata doar catre aplicarea de sanctiuni si atat. Ori, aplicarea de sanctiuni trebuie sa fie ultima modalitate in modelarea comportamentului conducatorului auto”, se arata in expunea de motive a actului normativ. Proiectul  va merge la Camera Deputatilor, care este decizionala.

CITEȘTE ȘI ...

AMENZI DRASTICE PENTRU ŞOFERII CARE VORBESC SAU ŢIN ÎN MÂNĂ TELEFOANE MOBILE

      Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de amendare a Codului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *