miercuri , 20 martie 2019
Home / SOCIETATE / PESTE DOUĂ MII DE PARTICIPANŢI LA MARŞUL PENTRU VIAŢĂ

PESTE DOUĂ MII DE PARTICIPANŢI LA MARŞUL PENTRU VIAŢĂ

       Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, sâmbătă a avut loc, la Târgoviște, Marșul pentru viaţă, sub genericul O lume pentru viaţă.

   Organizat de către Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Asociaţia Studenţilor Creștini Ortodocși din România, filiala Dâmbovița și Asociația Pro Vita Târgoviște, evenimentul a strâns aproximativ. 2.000 de tineri, elevi din Târgoviște, studenți ai Universității Valahia din Târgoviște și membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii din cuprinsul Eparhiei, alături de preoții lor, dar și diverși credincioși care s-au alăturat. La manifestare, au luat parte și doamnele deputat Oana Vlăducă și Carmen Holban, domnul Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște precum și doamna Monica Ilie și domnul Cătălin Rădulescu, viceprimari ai Municipiului .

   La ora 11,00, pe platoul din fața Prefecturii (Piața Tricolorului), Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Înaltpreasfinției Sale. După aceea, participanții au mers prin centrul Municipiului Târgoviște, pe lângă Mânăstirea Stelea și statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, prin Piața Revoluției, ajungând la Catedrala Mitropolitană, unde marșul s-a încheiat, cu un scurt moment de rugăciune.

   Aflat la cea de a opta ediție națională, Marșul pentru viață are loc cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiri, în peste 300 de localități din România și Republica Moldova și dorește să atragă atenția asupra dreptului la viață al ființelor umane încă nenăscute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *