sâmbătă , 23 februarie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / PETRE DAEA, UNUL DINTRE CEI MAI POPULARI MINIŞTRI, ÎN VIZITĂ MARATON ÎN DÂMBOVIŢA

PETRE DAEA, UNUL DINTRE CEI MAI POPULARI MINIŞTRI, ÎN VIZITĂ MARATON ÎN DÂMBOVIŢA

La o oră la care mulţi abia “se întorc pe partea cealaltă”, ministrul Agriculturii şi-a început vizita de lucru în Dâmboviţa, invitat fiind de vicepreşedintele Senatului, Adrian Ţuţuianu. Nu era încă ora 7 când Petre Daea- unul dintre cei mai populari şi mai apreciaţi miniştri ai Guvernului Dăncilă- a ajuns la Piaţa Agroalimentară “1 Mai”, cea mai mare şi  mai bine aprovizionată din Târgovişte şi din Dâmboviţa, fireşte. Însoţit de senatorul Adrian Ţuţuianu, de preşedintele Consiliului Judeţean- Daniel Comănescu şi Ionuţ Săvoiu- administratorul public al judeţului, Petre Daea a dovedit încă o dată că este în largul său între producătorii agricoli, că le cunoaşte problemele şi mai ales că stie de minune “să vorbească pe limba lor”.

Încă de la intrarea în piaţă, ministrul a remarcat şi a schimbat câteva cuvinte cu o bătrânică, venită cu ceva plante medicinale. N-avea biata femeie bani şi nici nu era cazul să închirieze o tarabă. Spre deosebire de zbirii care ar fi amendat-o  sau, în cel mai bun caz, ar fi zgornit-o, Petre Daea i-a apreciat efortul şi chiar a cumpărat o punguţă cu gălbenele…

Odată ajuns între producătorii agricoli, în majoritate legumicultori din Cartierul Matei Voievod şi pomicultori de pe Valea Dâmboviţei, ministrul a arătat că se simte în largul său. A avut cuvinte de apreciere pentru fermieri şi mai ales pentru calitatea produselor expuse. A cumpărat fără să accepte rabat la preţ cartofi noi, salată, ceapă verde , ceapă de apă şi le-a vorbit oamenilor despre priorităţile din agricultură. Le-a spus Petre Daea cât de important este să producem alimentele în ţară, pentru o aprovizionare mai bună cu produse româneşti, mult mai sănătoase şi de ce este nevoie ca producătorii agricoli să se organizeze în cooperative de producţie: există instrumente financiare pentru susţinerea unor asemenea entităţi economice , singurele de natură să asigure o valorificare mai bună a producţiei, inclusiv prin intermediul marilor lanţuri de magazine. Ministrul a venit şi cu exemple concrete şi a vorbit despre eforturile făcute pentru ca subvenţiile să fie plătite la timp, despre programele menite să sprijine producţia autohtonă de tomate şi carne de porc.

De la Piaţa”1 Mai”, ministrul Agriculturii şi vicepreşedintele Senatului, Adrian Ţuţuianu, au avut  întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din subordinea MADR, cu primari şireprezantanţi ai societăţilor comerciale care derulează proiecte proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Pentru după-amiază sunt prevăzute deplasări la Dragomireşti şi Titu, unde vor  avea loc întâlniri cu reprezentanţii Asociaţiei “Caprirom”, respectiv fermieri din zona de sud a judeţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *