sâmbătă , 17 noiembrie 2018
Home / ECONOMIC / PLĂŢI ÎN CADRUL SCHEMEI DE AJUTOR DE STAT PENTRU REDUCEREA ACCIZEI LA MOTORINA UTILIZATĂ ÎN AGRICULTURĂ

PLĂŢI ÎN CADRUL SCHEMEI DE AJUTOR DE STAT PENTRU REDUCEREA ACCIZEI LA MOTORINA UTILIZATĂ ÎN AGRICULTURĂ

Share

     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita a informat, in cadrul unei conferinte de presa,  ca in luna octombrie s-au  depus cererile de plată aferente ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura pentru perioada perioada iulie – septembrie 2017 .

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2017  au depus cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul MADR  nr. 1727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control,  precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu modificarile si completarile ulterioare.

În perioada 2017 – 2020, diferenţa dintre rata accizei standard, calculată prin actualizarea nivelului prevăzut în coloana 4 din anexa nr. 1 la titlul VIII „Accize şi alte taxe speciale” din Legea nr. 227/2015, cu completările ulterioare, potrivit art. 342 alin. (2) – (4) din acelaşi act normativ, şi rata accizei reduse prevăzută la alin. (2) se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

Valoarea accizei pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru, iar pentru perioada iulie- septembrie au depus cereri 158 de fermieri damboviteni.

De asemenea , in luna octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  a facut plati in valoare de 1.310.853 lei pentru cei 221 de fermieri care au solicitat ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura  in trimestrul al doilea 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *