sâmbătă , 20 octombrie 2018
Home / ACTUALITATE / POLIȚIȘTII DÂMBOVIȚENI AU ACȚIONAT PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI PUBLIC DE PERSOANE

POLIȚIȘTII DÂMBOVIȚENI AU ACȚIONAT PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI PUBLIC DE PERSOANE

Share

În ziua de 03 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au acționat pe raza județului Dâmbovița pentru reducerea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate vehiculele care efectuează transport rutier public de persoane.

De asemenea, în atenţia poliţiştilor s-a aflat şi siguranţa transportului şcolar.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au testat cu aparatul etilotest 118 șoferi, au constatat o infracțiune și au aplicat 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 48.290 de lei.

Din totalul amenzilor, 36 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru neportul centurii de siguranţă și 6 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

Totodată, 26 de șoferi au fost amendați pentru încălcarea prevederilor H.G 69/2012 privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier, 3 pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora și 8 la H.G. 1373/2008 privind reglementarea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 3 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *