vineri , 22 martie 2019
Home / ECONOMIC / PRECIZĂRI DE LA APIA: FINALIZAREA ŞI ÎNCHIDEREA CERERII UNICE DE PLATĂ SE FACE NUMAI ÎN CENTRELE AGENŢIEI, ÎN PREZENŢA FUNCŢIONARULUI RESPONSABIL

PRECIZĂRI DE LA APIA: FINALIZAREA ŞI ÎNCHIDEREA CERERII UNICE DE PLATĂ SE FACE NUMAI ÎN CENTRELE AGENŢIEI, ÎN PREZENŢA FUNCŢIONARULUI RESPONSABIL

              Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  informează că, in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii numărul 15/2018 cererile unice de plata în agricultură se depun până la data de 15 mai 2018.

   În judeţul Dâmboviţa au solicitat sprijin prin cererea unică aproximativ 13.661 de fermieri, ceea ce reprezinta 55,5% dintr-un total de 24.606 fermieri înregistrati anul trecut în evidenţele statistice ale APIA Centrul Judetean Dambovita.

      Și în Campania 2018, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA Online. Finalizarea și închiderea cererii unice de plată în IPA Online se face numai în centrele APIA, în prezenţa funcţionarului responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia impreuna cu fermierul.

     Cererile unice de plată se depun la centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

     Personalul APIA se  adresează fermierilor cu rugamintea de a-si organiza programul activitatilor agricole aflate în plină desfaşurare, astfel încât să ajungă la centrele APIA la care sunt arondati pentru completarea si depunerea cererii unice de plata.

    De asemenea, se contează, în continuare, pe sprijinul administratiilor locale din judeţ, pentru eliberarea cu celeritate a adeverintelor conforme cu registrul agricol si totodata le mulţumesc pentru colaborare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *