luni , 17 decembrie 2018
Home / ADMINISTRAȚIE / PRIMARUL CRISTIAN STAN, DESPRE ”AFACEREA CAST“: VA TREBUI SĂ RECUPERĂM PREJUDICIUL DE LA CEI CARE SE FAC RESPONSABILI

PRIMARUL CRISTIAN STAN, DESPRE ”AFACEREA CAST“: VA TREBUI SĂ RECUPERĂM PREJUDICIUL DE LA CEI CARE SE FAC RESPONSABILI

Share

Primarul municipiului Târgovişte a spus că prejudiciul creat în urma pierderii procesului cu firma Cast, primul contractant al lucrărilor la şoseaua de centură , va trebui recuperat în instanţă, de la cei vinovaţi. Este vorba, pe de o parte, de suma de şase milioane de lei, reprezentând lucrări efectuate şi neplătite şi  2,7 milioane de lei profit nerealizat, la care se adaugă penalităţi. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât bugetul local a suferit o amputare consistentă- cam cinci milioane de lei, în urma modificărilor aduse la Codul Fiscal. Fiind vorba de un litigiu din anul 2013, este totuşi greu de înţeles de ce n-a fost achitată contravaloarea lucrărilor efectuate, mai ales că era vorba de fonduri europene.

        “În momentul de faţă- a spus primarul Cristian Stan- eu sunt în situaţia de a strange mizeria. Nu ştiu care a fost maniera de lucru la momentul respectiv, nu ştiu care a fost gândirea managerială, cert este că am ajuns la o situaţie absolut neplăcută, în care Municipiul Târgovişte este obligat la plata unei sume considerabile, pe baza unui refuz de plată din urmă cu cinci ani, (…) Problema există şi, cu siguranţă, va trebui să recuperăm prejudiciul de la cei care se fac responsabili. ”

Primarul a mai adăugat că singura cale prin care ar putea fi recuperat prejudiciul este o acţiune în instanţă şi a dat de înţeles că nu va aştepta o rezoluţie a Curţii de Conturi, pentru a începe un astfel de demers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *