luni , 25 iunie 2018
Home / ACTUALITATE / PRIMARUL MARIUS CARAVEŢEANU A CÂŞTIGAT LA SCOR PREŞEDINŢIA PNL DÂMBOVIŢA

PRIMARUL MARIUS CARAVEŢEANU A CÂŞTIGAT LA SCOR PREŞEDINŢIA PNL DÂMBOVIŢA

Share

    Prea lunga perioadă de interimat la şefia PNL Dâmboviţa s-a încheiat în această seară, cu victoria zdrobitoare a primarului oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu. A fost o conferinţă de alegeri presărată cu momente şi discursuri tensionate, cu o vrăjmăşie pe faţă,am putea spune şi complet deplasată, din partea unora, în ciuda prezenţei câtorva lideri de la centru- Ludovic Orban, Cătălin Predoiu ori Cristian Buşoi- care au vorbit clar despre nevoia de înţelegere şi unitate în interiorul PNL. Prin sala arhiplină de la Clubul Studenţilor s-a făcut loby până în ultimul moment şi chiar pe parcursul votului au fost câteva ieşiri necontrolate. Între două contre, am remarcat discursul acceptabil de “bun rămas” al lui Cezar Preda, partizan pe faţă al învingătorului dar şi vorbele tăioase ale secretarului general adjunct Iulian Vladu, susţinător al taberei senatorului Caracotă.

        Cu multe aplauze au fost primite  discursurile celor doi competitori(nu intră la socoteală iepurii), care şi-au susţinut proiectele şi au căutat să şteargă impresia unor alegeri interne desfăşurate sub semnul dezbinării. Pentru că, se vede de la o poştă, în PNL Dâmboviţa nu se poate vorbi la această dată de unitate, iar Caraveţeanu a punctat corect atunci când s-a angajat să ducă până la capăt fuziunea.

     Cu 280 de voturi, din totalul de 444 voturi valabil exprimate, Marius Caraveţeanu a fost ales  în funcţia de preşedinte al PNL Dâmboviţa. Iancu Caracota a fost votat de numai 158 de colegi, cinci voturi a strâns Sorin Davidescu iar Preduţ cel mai probabil s-a votat singur.Cinci voturi au fost anulate. O diferenţă mult mai mare decât se anticipase, care conferă un plus de legitimitate învingătorului şi denotă dorinţa majorităţii liberalilor din judeţ de a aduce un suflu nou în partid, de a se face schimbul de generaţii şi reforma internă atât de necesare în perspectiva  viitorului ciclu electoral.

CITEȘTE ȘI ...

          Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea, a participat astăzi, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *